Sådan får du dit hjem til at føles så godt som nyt

22. maj 2018 By Admin

Sådan får du dit hjem til at føles så godt som nyt

Hvis du bor i et nyere hjem, eller hvis dit hjem bare virkede nyere, dengang du købte det, så kender du helt sikker følelsen af, at dit hjem er blevet gammelt og brugt. Lugten er ikke den samme, væggene er blevet ældre og slidte, og du savner egentlig den nye følelse, som dit hjem havde før.

Vi kender følelsen og har derfor her samlet en liste over ting, som du kan gøre for at give dit hjem en frisk og gennemført fornyelse, så det kommer til at føles så godt som nyt.

Mal væggene

Væggene i dit hjem er noget af det første, der bliver slidt. Dette giver naturligvis huset et betydeligt ældre og mere gammelt look, hvilket kan være træls, hvis du savner tiderne med nymalede, smukke hvide vægge.

Af denne grund har vi dedikeret vores første råd til maling af væggene. Sæt en dag til side i skemaet, saml familien og kom i gang med malingen. Det tager ikke længere end en dags tid og kan bidrage markant til atmosfæren i dit hjem.

Udskift visse møbler

Mange danske familier går meget op i møbler og bruger titusindvis af kroner på det. Dette er ikke nødvendigt, men hvis du har mange gamle, slidte møbler, kan det være en god ide at udskifte nogle af dem. Måske har du haft sofaen lige længe nok, og den er begyndt at se ret gammel ud, eller spisebordet har mærker fra rødvinsglassene.

Uanset hvad det er, kan det helt sikkert være relevant at få udskiftet nogle af disse møbler med nye, flotte og moderne møbler, så dit hjem kan føles som nyt igen. Møblerne behøver ikke at være dyre. Et simpelt bord eller en sofa fra Ikea eller Jysk er helt fint, så længe møblet er nyt.

Renover køkkenet

En renovering af køkkenet kan være god for mange ting. De fleste associerer det med forøgelse af friværdi, forbedret funktionalitet eller andet. Alt dette er meget nyttigt, men et nyrenoveret køkken vil utvivlsomt også tilføje noget til den æstetiske værdi af dit hjem og ultimativt gøre dit hjem nyere og mere moderne at være i. For mange er dette win win.

En investering i køkkenrenovering vil både være gavnlig for dit hjems værdi (mere friværdi), det vil ofte øge køkkenets funktionalitet, og det vil i hvert fald modernisere køkkenet og overordnet gøre dit hjem nyere og flottere.

Flyt rundt på møblerne

Måske er det ikke alderen på dine møbler, som går dig på, og som får hjemmet til at føles gammelt. Måske trænger dit hjem blot til at blive opfrisket en smule. Dette kan eventuelt gøres med en god gammeldags omrokering af møblerne. Ryk sofaen over i den anden side af rummet, vend spisebordet, ryk sengen over i hjørnet eller noget helt andet. Tænk kreativt.

Dette kan ende med ikke blot at gøre dit hjem nyere at være i – det kan også være en sjov og kreativ øvelse for hele familien. Saml børnene og giv dem lidt indflydelse, når det kommer til indretningen. En omrokering af møblerne kan gøre mere, end du tror.

Algebehandling af taget

Mange ældre huse begynder at udvikle fugt på taget, hvilket kan resultere i alger. Dette er meget udbredt, og rigtig mange huse har det. Desværre er det en ting, som får huset udefra til at se meget ældre og meget mere slidt ud.

For at opnå et nyere og mere moderne look kan du derfor med fordel overveje at hyre en professionel til at foretage en algebehandling for dig. Det vil være som at få udrenset en stoppet næse eller vand i ørerne; en komplet forfriskning af dit hjems ydre look igennem en meget tilfredsstillende behandling.

Mange professionelle udbydere af algebehandling er desuden meget billige. Algebehandling er utvivlsomt noget, alle ejere af ældre huse med algebelagte tage burde overveje.

Ryd op i haven

Selvom haven ikke er en direkte del af huset, så udgør den altså det omkringliggende miljø, hvilket har meget stor indflydelse på, hvordan dit hjem opfattes. Her kan mange nyde godt af en god haveoprydning.

Dedikér en dag til at få ryddet op i haven. Klip hækken, vand blomsterne, fjern ukrudt osv. Dette vil helt sikkert få markant indflydelse på, hvordan du opfatter dit hjem.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *