Bekymringer slider

28. maj 2018 By Eskild Strudsberg

Bekymringer slider

Vi bekymrer os alle sammen. Det er helt normalt. Det at bekymre sig kan endda være godt, så længe det udmønter sig i, at du lægger en plan og tager hånd om problemet/problemerne. Vedholdende nervøse tanker og frygt kan være lammende, og det kan være nødvendigt at få psykologhjælp for at bryde den onde cirkel. Der kan ske det, at bekymringen tager overhånd, og stjæler al din energi, og du bliver angst, og det får indflydelse på dit daglige liv.

Det at bekymre sig hele tiden er en cirkel, der kan blive brudt, og du kan få god hjælp ved psykologhjælp. Der er også nogle ting, du selv kan gøre, så du træner din hjerne til at være mere positiv og se mere lyst på livet.

Hvornår bekymrer man sig så for meget?

Mange bekymringer er helt normale. Det er normalt at bekymre sig om en ubetalt regning, et jobinterview etc. Man kan sige, at man bekymrer sig for meget, når man ikke kan kontrollere sine tanker, og man konstant bekymrer sig om ting i dagligdagen.

Det konstant at bekymre sig og tænke negative tanker og altid at forvente det værste kan tære hårdt på dig.

Det kan få dig til at få mavepine, hovedpine, du har svært ved at sove om natten, du føler dig rastløs og kan ikke slappe af, og det er svært for dig at koncentrere dig. Måske lader du din tilstand gå ud over de mennesker, der er tæt på, og det giver så nogle andre problemer. Måske leder din tilstand til et misbrug. Det kan være alkohol, stoffer etc.

Måske er du i en tilstand, hvor du behandler enhver frygt, som om problemet, du bekymrer dig over, allerede er sket. Verden ser meget mere truende ud, end den faktisk er. Det er derfor vigtigt, at du får brudt denne cirkel og opsøger professionel psykologhjælp – for eksempel her.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *