Ferie

9. juni 2018 By Eskild Strudsberg

Ferie

Sidste år valgte vi at tage på en helt almindelig charterferie til Sydspanien i vores sommerferie. Selv om vores familie nok mest er til at køre i egen bil på vores ferier, blev det alligevel Sydspanien og en flyvetur derned, der blev valget, og det skyldtes et par uheldige oplevelser på de foregående års ferier, som jeg bestemt ikke havde lyst til at gentage.

Således var vi for to år siden på en kør selv ferie i Østrig, og det var for så vidt en rigtig dejlig ferie, lige indtil vi skulle vende næsen hjemad igen. Bare nogle få kilometer nord for grænsen mellem Østrig og Tyskland valgte vores bil at gå i strejke. Det viste sig senere at være benzinpumpen, der ganske enkelt var stået af.

Men det skete selvfølgelig på det mest uheldige tidspunkt, nemlig den tidlige lørdag morgen, hvor vi var begyndt hjemturen mod Danmark. Vi var dog så heldige ret hurtigt at finde et autoværksted, som var åbent om lørdagen, men inden der var fremskaffet en ny benzinpumpe og den var monteret i bilen, gik der mere end syv timer, så vi i sidste ende kom meget sent hjem fra den ferie.

Og det var faktisk andet år i træk, at vi blev udsat for et teknisk nedbrud i vores sommerferie. Den gang var vi på en kør selv ferie i Tyskland, og da havde vi den irriterende oplevelse, at vi løb ind i problemer med bilens udstødningssystem, idet der ganske enkelt var brændt hul i den bageste lydpotte. Den gang var det dog ikke på hverken ud- eller hjemturen, men nogenlunde midt i vores ferie, så det var ikke det helt store problem og i øvrigt ikke særligt dyrt at få udskiftet lydpotten.

Men det var trods alt to år i træk, at vi løb ind i et teknisk drilleri, og det var baggrunden for, at vi sidste år valgte at flyve på ferie, fordi vi alle fire var godt og grundigt trætte af tekniske nedbrud på bilen under vores ferie.

Men i år vil vi igen tage bilen på ferie, for vi har for nylig skiftet den gamle øse ud med en helt ny, så den holder nok til strabadserne. Derfor har vi planlagt en forhåbentligt rigtig god familieferie i Tyskland, hvor vi har booket en feriebolig nede i den sydligste del af Tyskland tæt på grænsen til Schweiz.

Vi har planlagt, at vi så kan tage nogle heldagsture til både Schweiz og Frankrig, så vi får set og oplevet så meget som muligt på vores ferie. Ingen af os har for eksempel nogensinde været i Alsace, og det er nok især denne vinproducerende region, vi glæder os meget til at stifte nærmere bekendtskab med.

I hvert fald er det sådan, at både vores to børn og vi voksne ser meget frem til den forestående ferie i Tyskland, for når ret skal være ret, så har vi det faktisk bedst med, at vi har en bil til rådighed, når vi holder ferie, og det har man jo normalt ikke, når man tager på charterferie.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *