3 kortspil til togturen

24. oktober 2020 By Admin

3 kortspil til togturen

Det et hyggeligt at køre i tog. Men lad os nu også være ærlige. Nogle gange er det drønkedeligt! Derfor ses det tit, at passagerer tager et spil kort med i toget, så de nemmere kan få tiden til at gå. Kortspil er et fantastisk tidsfordriv i toget – men hvilke kortspil skal du lige vælge?

Her får du inspiration til kortspil, du kan spille, når tiden skal gå lidt hurtigere på jernbaneskinnerne.

Syvkabale

Syvkabale er det oplagte kortspil til dig, der rejser alene. De fleste kortspil kræver, at man er minimum to spillere for at kunne spille dem – og så er det altså ikke nemt, når man rejser alene. Det problem forsvinder som dug for solen med syvkabale.

Syvkabale er et sjovt og underholdende kortspil, hvor det gælder om at få kabalen til at gå op. Og så er spillet blot én af flere forskellige varianter af kabale – der findes mange forskellige kabaler, som du kan prøve kræfter med.

Og det allerbedste ved syvkabale? Du behøver ikke engang spillekort! Hos https://gratis7kabale.dk kan du spille syvkabale på hele togturen – så er den hurtigt overstået!

Kinapoker

Kinapoker er en vildt underholdende pokervariant, der på sin vis kan minde om en kombination af Texas Hold’em og syvkabale. Her er målet at danne tre pokerhænder på bordet, der stiger i styrke – en med 3 kort og to med 5 kort i hver. Hånden med 3 kort skal således være den dårligste, derefter den ene hånd med 5 kort og til sidste den anden hånd med 5 kort.

Spillerne starter med 5 kort hver, som skal placeres på bordet med billedsiden opad, og herefter skiftes man til at trække kort, som tilføjes hænderne på bordet, indtil man har 13 kort i alt. Herefter matches hænderne op mod hinanden, og hænderne tildeles samtidig et antal point, som tilskrives vinderen. Typisk spiller man til et bestemt antal point, og spilleren, der først når pointantallet har dermed vundet.

Fisk – spillet, hvor alle kan være med

Mangler du et kortspil, hvor de små også kan deltage, er fisk det helt rette valg. I fisk går det ud på at samle stik, der består af fire ens kort – f.eks. fire 2’ere, fire konger osv. Hver spiller starter med 7 kort på hånden, og skal nu skiftes til at spørge de andre spillere om at modtage alle deres kort af en bestemt slags – f.eks. alle 2’ere. Her skal de øvrige spillere så aflevere alle deres 2’ere til den pågældende spiller.

Det er kun tilladt at spørge om kort, man allerede har på hånden i forvejen, og har de andre spillere ingen matchende kort, siger de ”fisk”, og den spørgende spiller må så trække et kort ude fra søen (de resterende kort, der er placeret i midten). Sådan fortsætter spillet, indtil de 13 stik er vundet, og der kan kåres en vinder… hvis ikke i når endestationen inden da!

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *