5 ting du skal overveje, før du låner penge

3. juli 2018 By Admin

5 ting du skal overveje, før du låner penge

Det er ikke særlig svært at låne penge herhjemme, hvis du ikke står i RKI. Grunden til det er, at banker, låneinstitutter osv. gerne vil låne dig penge, da de er ret sikre på, at du betaler dem tilbage igen. Netop, fordi vi har et system som RKI, som du kan blive smidt i, hvis du er en dårlig betaler.

Når det er så let at låne penge, gør det også, at der er meget personligt ansvar, da det er dig, som afgør, om du har lyst til at låne penge eller ej. Det kan sagtens være, at du har lyst til at få den nyeste mac, men har du virkelig brug for den? Ja, det er faktisk kun dig, som kan afgøre det.

Men vi vil gerne hjælpe dig med, hvordan du lettere kan finde ud af, om du bør låne penge eller ej. Hvis du vælger at låne penge, kan du altid kigge på en side som https://findbedstelaan.dk/, da de hjælper dig med at sammenligne en række lån. Bl.a. ved at du kan læse om de forskellige lånetyper.

Overvej alle køb

En god metode er altid at overveje alle dine køb. Den meste gængse metode er, at du skriver alt ned, som du har lyst til at købe, og så venter du noget tid med at købe det. Denne metode er bl.a. kendt fra TV3 programmet Luksusfælden, når folk har problemer med spontane køb. Du kan læse om flere gode råd fra eksperterne fra Luksusfælden.

Kan jeg spare op til det?

Inden du låner penge, er det altid værd at overveje, om du i stedet kunne spare op til dig og købe det uden gæld. Her vil det ofte handle om, hvor vigtigt købet er for dig. Hvis du skal bruge det nu, er det ligegyldigt, at du har råd til  det via opsparing om et år.

Men hvis du f.eks. skal have en ny seng, så kan du overveje at vente.

Kan jeg ønske mig det i gave?

De fleste af os får stadigvæk julegaver og fødselsdagsgaver, og det er en god idé at ønske sig mange af de ting, som du har lyst til at købe.

Dette råd kan kombineres med det første råd. Dvs. når du har nedskrevet alle de ting, som du gerne vil købe selv, så kan du i stedet for bruge denne liste som din ønskeseddel. Hvis der er noget, som du pludselig ikke ønsker dig, så er det en god idé at fjerne det.

Skal jeg bruge det til at tjene penge?

Hvis du kigger på virksomheder, så skylder de stort set altid penge. Det gør de, fordi de kan bruge pengene til at udvide deres virksomhed. Det samme kan være tilfældet i din økonomi. Nogle gange er det nødvendigt at bruge penge, hvis du gerne vil kunne tjene flere penge.

Hvis du skal bruge en computer til at skaffe kunder, så bliver du nødt til at investere i den.

Sparer jeg penge på sigt?

Nogle gange kan du spare penge, hvis du bruger flere penge på kort sigt. Her er det vigtigt at tænke på din økonomi på den lange bane. F.eks. er det dyrere at flyve til Thailand end Italien, men til gengæld er det langt billigere at leve der.

Hvis du følger disse råd, er vi sikker på, at du træffer bedre valg, når det kommer til at låne penge.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *