Alt, hvad du behøver at vide om mundhygiejne

2. marts 2022 By Admin

Alt, hvad du behøver at vide om mundhygiejne

Når det gælder mundhygiejne, er der mange ting at tænke på! Hvor ofte skal du børste dine tænder? Hvilken type tandbørste er bedst? Skal du bruge tandpasta eller mundskyl? Og hvordan bruger man tandtråd korrekt? I denne artikel vil vi besvare alle disse spørgsmål og meget mere. Vi vil også fortælle dig om fordelene ved god mundhygiejne, og hvad der kan ske, hvis du ikke passer på dine tænder og dit tandkød. Så læs videre for at få alt, hvad du har brug for at vide om mundhygiejne!

Tandbørste og tandpasta

Når du børster tænder, bør du tilstræbe at gøre det mindst to gange om dagen – en gang om morgenen og en gang om aftenen. Det er bedst at bruge en ærtestor mængde tandpasta på din tandbørste (på størrelse med en lillefingernegl), og sørg for at børste alle overflader på dine tænder. Du bør også børste din tunge (eller bruge en tungeskraber) for at fjerne bakterier. Med hensyn til hvilken tandbørste der er bedst, er der mange forskellige typer på markedet – fra manuelle til elektriske. Det er i virkeligheden et spørgsmål om personlige præferencer, så prøv et par stykker og se, hvad du bedst kan lide.

Tandpasta er vigtigt, da det hjælper med at fjerne plak og bakterier fra dine tænder. Find en tandpasta, der indeholder fluorid, da det er med til at beskytte dine tænder mod huller. Der findes også mange forskellige smagsvarianter af tandpasta, så find en, som du kan lide smagen af! Børst tænder med CBD tandpasta og få gavn af CBD’en gode egenskaber.

Tandtråd og mundskyld

Tandtråd er en vigtig del af mundplejen. Der findes mange forskellige typer tandtråd på markedet. Der er snor, ostehøvle, og hvad ellers de kaldes. Hvis du ikke kan håndtere tråd, så kan ostehøvlene være til stor gavn. De er nemme at håndtere og få imellem alle tænderne.

Det er vigtigt, at man ikke bare fører tråden ned og op igen, men skal prøve at ramme kanten af hver side af tænderne, så man få alle madrester med op. Det kræver øvelse, men det kan forhindrer dannelse af plak og huller.

Mundskyld er en god måde at friske din ånde op og dræbe bakterier på. Der findes mange forskellige typer mundskyl på markedet, så find en, som du kan lide smagen af. Du kan også købe mundskyllevand, der indeholder fluorid for at hjælpe med at beskytte dine tænder mod huller.

Regelmæssige tandlægebesøg

Selv om du børster og bruger tandtråd regelmæssigt, er det stadig vigtigt at besøge tandlægen hver sjette måned (eller oftere, hvis din tandlæge anbefaler det). Det skyldes, at der kan ophobes plak på dine tænder, selv om du børster regelmæssigt. Plaque er en klæbrig film af mad og bakterier, som kan forårsage huller i tænderne og tandkødssygdomme. Den eneste måde at fjerne den på er ved professionel rengøring, som tandlægen kan lave.

Tandlæge vil også kontrollere efter tegn på tandkødssygdomme og karies. Hvis de opdages tidligt, kan de behandles, før de bliver til mere alvorlige problemer, så det, du føler, at du sparer ved at undgå at gå til tandlægen, det kan koste dyrt i sidste ende.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *