Arbejdsplads og humor

6. september 2021 By Eskild Strudsberg

Arbejdsplads og humor

Det er virkeligt rart at skulle på arbejde igen. Altså misforstå mig, ikke ferien har været skøn. Men at komme tilbage til kollegaerne og mærke, at de også er glade, er fedt. Vi har et godt team på mit arbejde. Vi laver sjov med hinanden og har aldrig oplevet, at nogen blev sure over lidt drilleri. Humor på arbejdspladsen er vigtig for os. Vi har da også arbejdet meget for at kunne få udviklet en fælles humor. Dels har vi brugt teambuilding kurser til at lære hinanden at kende godt.

Foredrag om arbejdsglæde

Dels har vi hørt mange foredrag om arbejdsglæde og humor, om godt arbejdsmiljø, effektivitet, og hvordan man udvikler det. Det har lært os meget om os selv og vores kollegaer. Det har også bevirket, at vores afdeling gang på gang bliver fremhævet i medierne som et mønstereksempel på en god arbejdsplads. Vi har fået beviser på det af vores brancheforening. Så jo, vi er stolte af os selv. Med god grund. Vi er jo nået hertil, fordi vi har investeret i os selv og vores arbejdsplads. Vi tror nemlig på, at hvis vi viser, at vi vil og kan, så får vi resultaterne. Indtil videre har den overbevisning været rigtig.

Vi har humor på arbejde

Nu sidder der sikkert nogle skeptikere, som tænker, at jeg maler et rosenrødt billede af min arbejdsplads. Det gør jeg også. Sandheden er nemlig, at fordi vi har humor på vores arbejdsplads, så har vi også modet til at skændes, så det brager. Og via skænderierne udvikler vi nye ideer. Og via humoren bliver skænderierne hurtigt vendt til en givende proces i vores arbejde. Så ja, det er ikke altid rosenrødt og lattermildt. Det er hårdt arbejde – med konflikter. Det handler om at respektere kollegaerne og fortælle hinanden, at vi er gode til det, vi gør.

Så ja, skeptikerne har ret. Men de har ikke ret i, at humor ikke er nødvendigt. Humor er da alt!

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *