Bæredygtigt sengetøj skal produceres i økologisk bomuld

5. februar 2021 By Admin

Bæredygtigt sengetøj skal produceres i økologisk bomuld

Det er mere miljøvenligt at købe økologisk bomuld i stedet for den traditionelle bomuld, da der bruges betydelig mindre h2o i bomuldsmarkerne og på virksomheden der laver bomulden. Der sprøjtes også betydelig færre skadelig kemi på markerne og hældes færre kemikalier i tekstilerne ved fremstillingen hos producenten. Det bliver altså både sundt for din babys hud, alt imens det også er bedre for moder jord.

Lad ikke modeindustrien voldtage miljøet

Der har de sidste par mange år været et voldtag af vores allesammens miljø igennem modeindustrien, som har fremstillet et overflod af tøj, der hurtigt er blevet kastet i skraldespanden igen. Det har udgjort trangen for os homo sapiens, at vi bare måtte udskifte vores damegarderobe oftere end de fleste skifter strømper. Det medfører at der nu bliver slynget store mængder af tøj ud, som kunne have været brugt af nødstedte – noget kommer til Kirkens Korshær, men rigtig meget direkte i havene. Konventionel bomuld er en vanvittig last for vores miljø, da der benyttes uanede mængder vand i udarbejdelsen.

Bambus kan også være fremtidens materiale

Bambus formår at være en forurener, i nedbrydningsprocessen af bambusviskose. Det betyder rigtig meget vand og kemi. Der er dog et par stykker, som har opklaret den proces. F.eks. er alt bambus som JBS fremstiller produceret i et “lukket kredsløb”. Der bliver cirka 95% af alt vand genbrugt og alle de kemiske midler opsamlet – så intet ender i naturen. Når du for eksempel køber de bambus underbukser du får fra JBS, er de noget mere klimavenlige end det konventionelle bambus der er fabrikeret hos andre.

Der er vokset sig en strøm af bedre materialer de sidste par år, hvor det som har virket til at slå mest igennem er bambus. Det fabelagtige ved materialet er, at bambusplanter vokser vældig hurtigt. Det {betyder|gør) at du får masser af bambusplanter til fremstillingen. Bambusplanten ernærer endda jorden der planten gror i. Det efterlader god jord til at benyttes som jord til andre afgrøder. Den sår sig selv og gør det, uden hjælp af vækstere og skadelig kemi.

Vil du foretage et bæredygtigt selektion når du skal købe sengetøj, bør du vælge leverandører der bruger økologisk – det er for eksempel i Liewood sengetøj. Så skal du vælge at købe økologiske tekstiler – og det må også gerne være GOTS certificeret, hvilket er en garant for at det er hele kæden fra start til slut hvilket er domineret tilpas mange skrappe krav. Vælger du økologisk bomuld når du køber sengetøj, går du næppe ned i den gode kvalitet – og det behøver hellere næppe blive mere dyrt, hvis ellers leverandøren bestiller store mængder nok, nemt kan have bedre priser som almindelig junior bomuldssengetøj.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *