Bliv et gladere og sundere menneske som kunstner

1. juli 2022 By Admin

Bliv et gladere og sundere menneske som kunstner

Hvordan har du det når du læser en roman, synger en sang, maler noget eller spiller på et musikinstrument?

Er du afslappet? Er du glad? Arbejder du med dine tanker ud? Bliver du glad af at overvære en god koncert, et teaterstykke, en film eller en udstilling?

Der er helt klart sikkert en sammenhæng.

Kunst i enhver form, hvad enten du skaber eller betragter den, reducerer stresshormonet kortisol. Det frigiver også de velværehormoner kaldet endorfiner, som hjælper dig med at bekæmpe stress og smerte. Ved at lade dig nyde en følelse af tilfredsstillelse forvandler det dig til et mere positivt, velafrundet menneske.

Kunst øger dopamin, hvilket giver en positive følelse i os. Det forbedrer samtidig sammenhængen mellem hukommelse, selvkontrol og indadvendthed. Det maksimerer vores evne til at fokusere og forbedrer vores problemløsningsevner.

Kunst er for alle

Kunst kan skabes af alle, der er kreative. Når det er sagt, er der ingen i denne verden, som overhovedet ikke er kreativ. Hvis du ikke har skabt nogen form for kunst indtil nu, betyder det blot, at du ikke har prøvet at gøre det. Det efterlader os med et spørgsmål – hvis alle kan skabe kunst, hvorfor kan alle så ikke være kunstnere?

Det er ikke sådan, at kunstnere er heldige nok til at kunne nyde godt af evnen til at male eller skrive. Faktisk handler det ikke om held men derimod øvelse. Alle kunstnere du f.eks. finder hos galleri Galeo har lagt hårdt arbejde og mange timer i deres kunst. De er ikke bare kreative, de er hårdt rustet til kreativitet. De har skærpet sig selv til deres håndværk. Du kan også gøre det – du skal bare prøve.

At skabe kunst er en absolut givende følelse. Du giver liv til noget inde fra dig selv. Du skaber noget originalt, som du kan dele med verden.

Hvad er kunst?

Ordet “kunst” er forbundet med mange misforståelser. Nogle få tror måske, at man skal skabe skulpturer og malerier for at blive betragtet som en rigtig kunstner.

Kunst kan være hvad som helst. Det kan være alt lige fra madlavning til havearbejde. Kunst er hvad, man gør det til. Den har ingen begrænsninger. Definitionen er vidt åben. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvilken kunstform du skal arbejder med, så længe de giver dig glæde og at du har passion for projektet.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *