Den spanske guitar

17. februar 2022 By Admin

Den spanske guitar

Har du også lyst til at lære at spille på guitar? Det er der mange, der gerne vil. Af en eller anden grund er det et utroligt populært instrument. Hvem har ikke spillet luftguitar til et godt stykke rockmusik? Hvem har ikke prøvet at holde en guitar?
Og hvem har ikke haft lyst til at lære at spille på den? Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du vil anskaffe dig din første guitar? Hvis der ikke er nogen i din familie, som allerede har en guitar, du kan låne, så skal du allerførst beslutte dig for, om du skal spille på en akustisk eller en elektrisk guitar.

De fleste starter med at lære at spille på en akustisk begynder guitar også kaldet spansk guitar. Det er der en god grund til: Det lægger ligesom et fundament for at kunne udvikle sin kunnen, og det vil gøre det lettere at skifte over til en elektrisk guitar, hvis det er sådan en man gerne vil spille på.

Billig at købe

En akustisk begynder, guitar er generelt også lidt billigere at anskaffe sig i forhold til en elektrisk. Den elektriske guitar kræver noget ekstra udstyr. Fx forstærkere og højtalere. Ellers vil du ikke kunne høre, hvad du spiller. Med den akustiske lærer du hurtigt at sætte fingrene korrekt, så du får de nødvendige akkorder frem. Du kan slå strengene an med fingeren eller med et plekter.

Måske er det slet ikke dig, som vil lære at spille på guitar. Måske er det dit barn. I det tilfælde bør du se på begynder guitarer til børn – læs her om det. De findes nemlig og kaldes sommetider for ¾ guitarer. Det er guitarer, som er 25% mindre end en almindelig guitar. De er velegnede til børn, der er mellem 6 og 10 år gamle. De kan nemmere holde om guitarens hals, og dermed får de større fornøjelse af at lære at spille på den.

Musikforretninger

Du kan købe en guitar i de fleste musikforretninger. Måske skal du lede lidt ekstra, hvis du skal købe en begynder guitar til din 8-årige søn. Men du kan måske også finde en god, lille guitar til ham via et privat salg. Det kan være, at du skal lede i lokalavisen. Men hvis du giver dig tiden til det og er lidt konsekvent med at kigge på forskellige muligheder: Så vil du sikkert opleve, at en dag, så er annoncen der: ”Begynder guitar til salg.”

Men har du ikke tiden foran dig, fordi drengen skal have en guitar til sin fødselsdag, så bliver du nødt til at gå i de fysiske forretninger. Du vil hurtigt kunne finde en billig begynder guitar. Du skal bare gøre dig klart, om du vil have, at han lærer at spille på en spansk guitar, en western guitar, eller om han skal have lov til at starte direkte med en elektrisk guitar.

Som sagt, så vil jeg anbefale, at du starter med en spansk begynder guitar, som vil blive fundamentet for den senere musikalske udvikling. Det kan være, at det ender med en elektrisk guitar alligevel. Men den spanske vil aldrig blive kasseret eller afvist.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.