En gave at være mobil

9. december 2021 By Admin

En gave at være mobil

Vi tænker ikke over det i vores dagligdag. Men vi bør være taknemlige for, at vi har vores bevægelighed. Vi kan gå og løbe. Vi har ikke problemer med at komme op og ned ad trapper. Eller ind og ud af bilen. Der er dog nogle mennesker, der ikke er så bevægelige, som vi er. De sidder i kørestol. Det kan være, at de har været ude for en ulykke. Eller er født med et fysisk handicap, som bevirker, at de ikke er så bevægelige. De mennesker har ret til et aktivt liv med bevægelighed. Om det handler om at dyrke sport eller gå en tur sammen med resten af familien på stranden, er ikke det store spørgsmål her. Det store spørgsmål handler om, at det menneske og hans eller hendes pårørende skal have et godt liv sammen.

Forestil dig dette

Lad mig sætte det op for dig, så du kan forestille dig, hvad jeg mener: Din far eller ægtefælle kommer ud for en ulykke og bliver lammet i ryggen, så han ikke kan gå resten af sit liv. Han er dømt til at bruge en kørestol resten af sit liv. Ud over den frygtelige ulykke og de deraf afledte svære problemer, der skal tackles, så sætter det nogle begrænsninger for alle i familien. Det kan være, at planerne om at rejse til spændende steder ude i verden bliver skrottet. Det bliver et dagligt problem med transport til og fra arbejde, hvilket kan føre til store frustrationer – endda stress. Det kan være, at en aktiv sportsmand føler sig uduelig og dermed bliver sur at være sammen med. Kort sagt: Konflikter i hverdagen.

Hjælpemidler og ny teknologi

Heldigvis findes der hjælpemidler og nye teknologier, som kan hjælpe familien i hverdagen. Fx så kan en terrængående kørestol fra Trekinetic bevirke, at din mand eller far ikke længere vil finde det svært at gå en tur sammen med jer andre langs stranden. Sådan en kørestol er nemlig designet til, at et menneske med bevægelighedsproblemer lettere kan nyde en tur ud i skoven, hvor bunden er ujævn. Eller en trekking tur i bjerglandskabet, når I er på ferie. Samtidigt er den også let, fordi stellet er lavet af aluminium, og det betyder, at det er nemmere at hjælpe din far eller mand op ad trapper – fx op i et fly, så I faktisk kan komme på ferie. Du kan se dem her: https://dk.gloriamundicare.com/webshop/transport/korestol.html

Ud i terrænnet i kørestol

Takket være den nye teknologi og viden om design, så vil en terrængående kørestol fra Trekinetic gøre livet lettere for jer alle. Den vil kunne give din far / mand mere bevægelighed. Han vil fx kunne dyrke sport i naturen. Ok, ikke, som han plejede. Men på en måde, som giver ham glæden ved den fysiske aktivitet tilbage. Og det vil sikkert også medføre, at I – hans familie – bliver gladere, fordi I oplever, at glæden ved større uafhængighed og ved at kunne præstere mere bliver taget med ind i hverdagen.

Så, ja, det var bare det, jeg lige ville sige: Vi skal være glad for vores bevægelighed. Vi skal ikke give op, hvis der sker os noget, som formindsker den. Der findes hjælpemidler. Tjek mulighederne hos Gloria Mundi Care.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *