Få styr på bogholderiet i din virksomhed, hvor end i landet du bor

14. september 2018 By Admin

Få styr på bogholderiet i din virksomhed, hvor end i landet du bor

De fleste synes, det er både nyt og spændende, at starte sin egen virksomhed op. Dog kan der være visse ting ved livet som selvstændig, der er mindre spændende. Eksempelvis regnskab.

Heldigvis findes der masser af forskellige løsninger til, hvordan bogføring kan blive lettest for dig. Hvad end du har behov for en fastansat bogholder, en ekstern bogholder, eller vil stå for bogholderiet selv, så er der en løsning, der kan forenkle regnskabsarbejdet for dig og din virksomhed.

Hvad er en bogholder?

En bogholder er en person, der er ansat til at holde styr på regnskabet i din virksomhed. Dette kan være ting som beregning af løn, SKAT og holde styr på moms.

Bogholdere ansættes ofte, fordi regnskab er en stor tidsrøver i rigtig mange virksomheder. Dermed er der meget tid at spare for dig, hvis du får en bogholder til at stå for al regnskabet i din virksomhed, frem for at gøre det selv.

Få mere tid til din virksomhed og slip for papirarbejdet

Mange nystartede virksomheder vælger at stå for bogholderiet selv. Dette er ofte på baggrund af, at man dermed ikke skal betale en hel lønning til en bogholder. Har firmaet økonomi til det, kan det dog ofte betale sig for jer i sidste ende, at investere i en bogholder.

Hvis du slipper for selv at sidde med bogholderiet mellem hænderne, kan du lægge din tid og dit fokus på nogle andre ting i firmaet. På den måde kan du udnytte dine egentlige kompetencer og fremme firmaets drift, frem for at sidde med de store regnskaber.

Ydermere er der mange ting, der skal tages hensyn til og holdes styr på, når det kommer til regnskab i en virksomhed. Måske er der lønninger, der skal betales, SKAT der skal afregnes, moms der skal være i orden og ikke mindst diverse bilag, der skal vedhæftes her og der.

Hvis du ikke selv er vant til at føre bogholderi, kan det være smart for dig at ansætte en bogholder, så der kommer hundrede procent styr på regnskabet, uden der er noget, som glipper.

Nemt at skaffe bogholder i de mindre byer i Østjylland

Ofte er der et større udbud af bogholdere i de store byer, og der er dermed ikke lige så stort et udvalg, hvis man eksempelvis er placeret i de mindre byer i Østjylland. Men heldigvis behøver du ikke være placeret centralt i København, for at finde en bogholder nær dig.

I dag findes der et væld af freelance bogholdere rundt omkring i Danmark. Det vil altså sige en bogholder, der ikke er fast tilknyttet netop din virksomhed, men hjælper til forskellige steder når og hvor der er brug for det. Også i Østjylland er der flere freelance bogholdere at indhente, hvis du blot har brug for en bogholder i en kortere periode eller en dag eller to om ugen.

Ny og moderne form for bogholderi

Oprindeligt kommer ordet ”bogholder” af, at regnskab blev ført i bøger. En bogholder var dermed en, der holdt styr på bøgerne og bogføringen af regnskabet. I dag vælger langt de fleste virksomheder dog at klare deres bogføring digitalt, da dette for mange er langt mere overskueligt.

Digitaliseringen af bogholderi gør det ligeledes lettere for dig der er placeret i småbyer i Østjylland, at vælge og vrage mellem udbuddet af bogholdere. Når det hele foregår digitalt, kan din bogholder i princippet sidde i den anden ende af landet og klare dit regnskab, så længe I kan sende jeres filer frem og tilbage til hinanden digitalt.

Den lette løsning til dig, der selv vil stå for bogholderiet

Måske har du allerede styr på, hvad der skal til, for at styre et regnskab i en virksomhed. Hvis du er hurtig til opgaven og har let ved det, betaler det sig måske bedst for dig, at klare det selv.

Hvis du selv vil stå for bogføringen, findes der i dag en masse nemme hjemmesider og programmer, der kan forenkle arbejdet med bogføring for dig.

Her kan du let sortere i dine bilag, holde styr på din SKAT og generelt forenkle alt det ellers besværlige arbejde, der kan være, når man skal føre regnskab.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *