Fejl i ejendom

30. december 2020 By Eskild Strudsberg

Fejl i ejendom

Her til morgen blev jeg vækket af en meget vred tidligere kunde. Han ringede op kl. 5:30. Det er lidt for tidligt for mig til, at jeg kan give et klart og præcist svar. Han var rasende. Han talte om, at jeg burde stævnes i retten for svindel og svig. Jeg forstod simpelthen ikke hans argumentation. Naturligvis blev jeg irriteret, og gal i hovedet. Så jeg stod op. Gik i bad. Lavede kaffe og satte mig med min lap top i køkkenet. Min kone var stadig ikke vågen. Heldigvis for hende. Og godt, at hun har et godt sovehjerte. Mit eget hjerte ville gå itu, hvis jeg kom til at vække hende. Hun er gravid og har brug for al den hvile, hun kan få.

Fejl og mangler

Jeg åbnede min e-mail boks. Og så at der lå tre mails fra ham, der havde ringet til mig. Den første var sendt kl. 22:04 i aftes. I emnelinjen stod der: ”Fejl og mangler ved fast ejendom du har solgt mig”. Jeg læste mailen grundigt. 3 gange. Han skrev noget om, at der er blevet konstateret ulovlige elinstallationer, som er blevet opdaget i forbindelse med, at han har været ved at sætte elektriske lyskæder op i haven. (Det er jul, så det er noget mange, gør.) Den næste mail havde en anden overskrift i emnelinjen: ”Er du, der – har du tænkt dig at gøre noget ved det?” Det var lidt pinligt at læse mailen. Han havde videresendt sin forrige mail til mig. Kl. 22:56. Mindre end en time efter den første mail var sendt.

Blev lidt sur

Jeg blev lidt sur på ham, der har sendt mailene. Men åbnede alligevel den sidste, der var blevet sendt kl. 03:16. I emnelinjen havde han skrevet: ”Er du en del af den svindlerbande, der har snydt mig?” Da jeg så indholdet i mailen, blev jeg rasende. Han har ødelagt min nattesøvn. Han anklager mig for at være, en svindler. Han siger, at det er min skyld, at der er ulovlige elinstallationer i huset, jeg har solgt ham. Jeg frakender mig enhver forbindelse til ham fremover. Han må tale med mig via min advokat. Det er nemlig ikke mit ansvar at sørge for at får dækket omkostningerne for at få lovliggjort de ulovlige installationer. Jeg havde ikke en eneste mulighed for at vide, at der var ulovlige installationer i huset, han købte. Og havde jeg vidst det, ja, så havde jeg da anbefalet, at sælger accepterede et nedslag i prisen. Et nedslag, der ville svare nogenlunde til omkostningerne for at få sat nye installationer i og lovliggjort dem. Se denne.

Kontakt til en god advokat

I mit svar til den rasende kunde gjorde jeg ham opmærksom på, at han også selv har et ansvar for at tjekke, at alt er i orden. Som mægler kan vi ikke undgå, at noget forbigår os. Jeg gav ham kontaktoplysningerne til en god advokat, jeg kender, som har stor erfaring med den slags sager. Jeg håber virkeligt, at det vil hjælpe ham. Og jeg håber, at han ikke vil forstyrre mig kl. 5 om morgenen i fremtiden.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *