Forældreforkælelse

1. september 2020 By Eskild Strudsberg

Forældreforkælelse

En gang imellem, så ved jeg virkeligt ikke, hvad folk tænker på. Eller måske er det mere korrekt at sige: ”hvad de ’ikke-tænker’ på”. Det virker nemlig, som om at mange mennesker ikke tænker. De gør bare ting, fordi de har en vane eller en idé om, hvordan tingene skal, eller bør være. Tag nu min store søn. Han er lige begyndt at læse på universitetet, og vi købte en lille lejlighed til ham. Du ved, vi lavede sådan et forældrekøb. Vi gav ham også lidt forskelligt brugskunst fra Egesgave i samme ombæring.

Lille lejlighed

Det er en lille, bitte lejlighed. Der er to rum. Et minikøkken og et absolut minibad. Et københavnerbadeværelse, der måske ikke engang er 1 m2. Vi fik sat hele lejligheden i stand. Med nye installationer. Og det lille badeværelse fik en total renovering af et professionelt firma, der absolut ved, hvordan man får mest ud af ingen plads. Han har både håndvask, toilet og et brusebad. På 0,9 m2. Fint og han er glad for det.

Selv badeforhæng lykkedes

Jeg ville mene, at han nok bare skulle lære at tørre klinkerne i hele rummet ned, efter at han har taget, bad. Men nej: Han har formået at hænge et badeforhæng op i det lille rum. Og det, synes jeg, må være totalt ubehageligt. Badeforhæng er gode, når man har et større rum – og når man har plads nok til at røre sig på, mens man tager bad. Men her i hans lille badeværelse skal man jo nærmest bakke ind for at kunne sætte sig på WC-kummen. Klistrer det badeforhæng ikke til hans krop, når han tager bad? Du ved, det er sådan et billigt stykke plastik, han har fået hængt op. Med fiskemotiver på. Sødt. Cute. Men altså.

Irriterende måske?

Jeg kan ikke dy mig for at spørge ham, om han ikke bliver irriteret, når han går i bad. Han er jo ret stor i det. Kraftigt bygget. Så der må da være noget af badeforhænget, der klamrer sig på ham, når han står der under bruseren. Han svarede mig, at ja, det er der, men man vænner sig til det. Aha, det synes, jeg er en dårlig vane. Så, jeg spørger om det mon ikke, bare er nemmere lige at tage en svaber og, så tørre badeværelsets fliser af, efter badet. Han kigger på mig, som om jeg er faldet ned fra månen. ”Det har jeg da ikke tid til om morgenen. Jeg skal jo tidligt afsted.”

Bedre kvalitet

Jeg har ikke noget at sige. Tænker, at jeg så vil gå i byen og finde et badeforhæng til ham. I en bedre kvalitet, og som måske ikke blafrer op på ham så nemt, som det stykke plastik, han har hængende på sit badeværelse. Måske et der er lavet i en kraftigere kvalitet, og som føles mere som stof. Jeg ved, det findes, for jeg læste om det her: https://www.autocollege.dk/kan-selv/. Det kan da ikke være behageligt at få det stykke plastik på kroppen. Især ikke til vinter, hvor det er koldt, og han er nødt til at træde væk fra bruseren for at kunne tørre sig. Og ja, jeg tror, jeg også skal finde en lille bademåtte til ham.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *