Friske farver giver din bolig nyt liv

28. januar 2021 By Admin

Friske farver giver din bolig nyt liv

Betydningen af farve

Her i Danmark, og i Norden i det hele taget, er vi ikke meget for at kaste os ud i farver. Vores tøj er meget sort, gråt og hvidt, med enkelte strejf af en farve hist og pist. Ofte er det bare halstørklædet vi tør være lidt dristige med. Det samme viser sig i vores bolig, hvor minimalismen ikke kun gør sig i gældende i vores valg af møbler og udstyr (tænk Bluetooth løsninger og så videre), men også i vores valg af farver. Der er simpelthen langt mellem farverne i de fleste danske hjem. Men mennesker har godt af lidt farve, det muntrer os op og giver os en inspiration til at leve med lidt større armbevægelser. I denne artikel vil jeg forsvare farverne i livet, og tale for, at du får lidt mere farve ind i din bolig.

Vov dig ud i et valg

For mange mennesker handler det ikke om, at de ikke kan lide farver, men om at de vælger den sikre løsning. At altid vælge en ikke-farve som hvid, grå eller sort, det er at undgå at vælge. Det er at holde sig på så sikkert territorium, at man ikke tør lytte til ens smag og handle på den. Det er en såkaldt risikoaversitet, en frygt for risiko, som man ikke bør lade ind i sit liv, især når det drejer sig om noget så uskadeligt som farve, hvad enten det er farve i sit tøj, på sine vægge eller andetsteds. Efter mange år med denne tilgang har du måske næsten glemt hvilke farver du kan lide, men det kan du hurtigt finde ud af igen, hvis du begynder at åbne dig for muligheden.

Mal dine vægge

Et godt sted at starte, det er at male farve på store stykker papir, og så hænge dem op i forskellige værelser. Så kan du mærke hvordan farven gør indtryk på dig, og om du kan lide det. Du kan nemt prøve forskellige farver, køb blot nogle billige farver beregnet til kunstmaling, såsom akvarel, og prøv dig frem. Når du så har fundet en eller flere farver, som du er virkelig glad for, så tag kontakt til en maler. Ikke en kunstmaler, men en håndværker der maler vægge. Med ham eller hende på råd kan I blive enige om hvilken type farve det helt præcist skal være. Jeg vil ikke anbefale at du selv maler, da det er så svært at få det gjort ordentligt.

En fagperson klarer ærterne

Mange mennesker tror de selv kan male godt, men det er sjældent sandt. Det kræver meget viden og erfaring, at male pænt. Det tager desuden kortere tid for en professionel, og selvom en amatør som dig gør dig rigtigt umage, så vil det aldrig blive rigtig flot, til gengæld kan du være sikker på at det tager lang tid. Så der er altså kun gode grunde til at kontakte en uddannet maler, både så du kan få råd inden der males, og til at udføre selve malerarbejdet. Så ender du op med et resultat der er din nye farve værdig.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *