Gør haven klar til bær      

10. marts 2021 By Admin

Gør haven klar til bær      

Som haveejer, der har en skøn og måske vild have, er det oplagt at plante frugttræer og bærbuske, så man kan høste rigeligt med frugt og bær, når sæsonen er til det. Det kan både være bær som brombær, hindbær, solbær, ribs og stikkelsbær, du planter i haven, mens frugttræerne kan bestå af æbler, pærer, blommer og figener. Har I en have, der er stor nok til at have et drivhus, kan I også købe en kapilærkasseskjuler med bund og så tomatplanter, agurkeplanter eller chiliplanter i den, og få planterne til at gro med gødning, vanding og masser af varme og sollys.  

Lav en skøn brombærtærte

Mange kender nok de vilde og vildt voksende brombærbuske, der skal beskæres og holdes godt nede, for at de ikke overtager hele haven. De er glade for at vokse i alle retninger, og det er bare med at give dem lidt kærligt modspil med en god haveklipper. Men: Brombærbuskens vilde væsen er tilgivet, når den begynder at give de dejligste og sødeste brombær fra sig. De hænger tæt og i hobetal, når brombærbusken har det bedst, og så er det bare om at plukke nok til, at man kan bage en skøn brombærtærte. Det kan være til familien, kæresten, ægtefællen eller vennerne, der kommer på besøg. Server den gerne med creme fraiche eller flødeskum til. Så er der ikke et øje tørt.

Brug brombær i maden  

Mange forbinder måske brombær og andre bær med desserter, og tænker mest i opskrifter på søde retter, når de har plukket deres hjemmedyrkede brombær fra haven. Brombær er dog et bær, der også kan bruges varieret i madlavningen. Man kan bruge den til sin morgenmad, hvis man laver enten havregrød eller spiser skyr eller yoghurt. Her kan brombær og noget müsli være ideelt at kombinere, fordi man får mange forskellige smage kombineret her. Brombær kan også bruges i forskellige salater, hvor de både tilfører noget syre og noget sødme, alt efter hvor modne de er. De er også farvemæssigt flotte at lægge ved siden af, når man serverer en dejlig culottesteg, lammesteg eller anden form for kød.  

Lav dejligt syltetøj med brombær

Det bedste ved at have en have er, at den bliver ved med at give og give, når det handler om frugt og bær. Der er ikke noget som at gå og plukke de friske og modne frugter og bær og dernæst lave en lækker marmelade. Man kan både lave en ren brombærmarmelade, eller man kan kombinere den med andet frugt eller andre bær. Det smager himmelsk ovenpå et stykke ristet brød eller som en del af en dessert, hvor man laver lagkage med flødeskum, der er vendt i brombærsyltetøj. Mums siger vi bare!

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *