Hejseudstyr til byggeplads

21. oktober 2021 By Admin

Hejseudstyr til byggeplads

Der er mange håndværkere i gang inde i bygningen lige nu. Vi er ved at nå i mål med den. Den skal stå færdig her i næste måned. Det er et stort bolig og kontorkompleks, som vi har arbejdet på i flere måneder nu. Lige nu er det de sidste ting, der er ved at blive lavet: Maling på væggene og opsætning af forskellige alarmsystemer. Vi har låsesmede, malere og repræsentanter fra vagtfirmaer på alle etager i komplekset. For at lette dem, og for, at de sparer tid, når de har brug for flere materialer, så har vi besluttet at leje et personhejs til dem. De kan hurtigt komme op og ned. Og materialehejset er også i flittig brug.

Personhejs er værdsat

Jeg har indset, at et personhejs er værdsat blandt de håndværkere, der arbejder øverst oppe på 8. sal. De skal ikke bruge trapperne. Og vi har endnu ikke fået tjekket, sikkerheden i elevatorerne i bygningen, så dem må de ikke bruge. Personhejset har reddet dem, kan man vist roligt sige.

Og det er jeg glad for. Faktisk, så har jeg overvejet at købe et personhejs til næste, store projekt, vi skal i gang med. Det er ikke til at sige, hvornår det sker. Men jeg har en forventning om, at vi muligvis får en god kontrakt om et par måneder.
Det tilbud, som vi indsendte til kommunen angående opførslen af de store kontorbygninger på den anden side af byen, er nået ind til evaluering sammen med to andre. Så hvis rygterne jeg hører, så ligger vi godt i den sidste spurt, inden de får taget en beslutning om, hvem der skal have kontrakten.

Kommunal forvaltning i sneglefart

Men det kan tage tid. De er ikke så hurtige inde på kommunens forvaltning. De der økonomer, de har, skal altid lige have ekstra tid til at tjekke tilbud og den slags. Så det vil tage noget tid. Jeg kender mine to andre konkurrenter. Den ene er i knibe – økonomisk – og har ikke råd til at give en stor rabat. Så jeg er ret sikker på, at mit tilbud er bedre. Den anden, ja, han har et dårligt rygte.

Jeg ved, at han giver stor rabat. Men jeg ved også, at han ikke betaler sin arbejdskraft. Der har lige været en stor skandale om, at han ikke betalte nogle østeuropæiske håndværkere i mange måneder. Og den slags er kommunen meget opmærksom på, når de uddeler den slags kontrakter. Så ja, jeg tror, jeg står rimeligt godt i kampen om den nye opgave. Jeg håber bare ikke, at hvis jeg vinder, at vi så skal ind i lange forhandlinger om endnu mere rabat og flere nedslag i prisen.

Vi ser tiden an

Nu ser vi. Inden der kommer en afgørelse, så har jeg tid til at undersøge priser på personhejs. Eller det vil sige, at det skal min sekretær undersøge. Jeg har ikke tid til den slags. Jeg skal bare lige huske at lave en note til hende. Finder en post-it frem og skriver: ”Personhejs salg. Kan du finde priser? Evt. også materialehejs!” Klistrer min post-it på hendes skrivebord og går hjem.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.