hjælper kontorstole mod dårlig ryg

11. november 2022 By Admin

hjælper kontorstole mod dårlig ryg

Undersøgelser viser at kontoransatte sider 7-8 timer om dagen. Her skal man tillæge den mængde af tid man sidder når man kommer hjem. Det kan gå hen og blive mange timer. Der findes faktisk ikke studier som viser korrelation mellem rygskader og antallet af timer man sidder ned. Forskning fra Syddansk Universitet viser at op mod halvdelen af befolkningen har eller haft lændesmerter eller rygproblemer. 

 

En ergonomisk kontorstol er derfor en god ide at vælge. Nedenunder kan du læse mere om hvordan du finder den rette.

 

Ergonomiske kontorstol hvad kan de

En ergonomisk kontorstol giver en bedre arbejdsposition ved at den aflaster pres på kroppen. Som betyder at man reducere risiko for skader. Dette gør den ved at have indstillingsmuligheder, som du kan købe hos Prostole.dk

 

Sådan hjælper ergonomiske kontorstole din ryg

Man tager det ofte for givet at en kontorstol hjælper mod ryggen og reducere risiko for skader. Med havd viser forskning, er der belæg for denne påstand. Et metastudie fra 2012 samlede 5 studier som undersøgte sammenhæng mellem rygproblemer og udskiftning af kontorstol. Størrelsen af forsøgspersoner varierede fra 4 til 293. Man kørte med randomiserede, kontrollerede og enkelte casestudier. Undersøgelserne viste at der var en sammenhæng med at udskifte stolen og rygproblemer. Det var især smerte i hals- og skulderregionen. Den viste tilgengæld ikke produktivitesforbedringer. Men det er stadig prisen værd for medarbejdernes helbred. 

 

Indstillingsmuligheder er vigtige

Indstillingsmuligheder er kernen i en god ergonomisk kontorstol. Med disse kan tilpasse stolen til din krop og aflaste den mest mulig. Som minimum skal der være justering af sædet i højden og dybden samt justering af ryggen og lænden. Såfremt du ikke har disse muligeder, så må man tænke sig om hvad forskellen er til køkkenstolen. Det er ikke kun nok at stolen har disse muligheder man skal også husk at bruge dem. 

 

Sådan undgår du rygskader

Har du eller vil du blot forebygge rygskader så husk:

– Motioner flere gange om ugen, dette skaber stærkere muskler og reduceret risiko for skader

– Undgå at sidde stivt og fast i samme position i længere tid. 

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *