Hvalpe skal trænes

29. juni 2021 By Eskild Strudsberg

Hvalpe skal trænes

Jeg har lige haft en rigtig dårlig erfaring. Jeg var til hvalpetræning med vores lille, nye hund i går. Det var ikke særligt sjovt. Ham, der leder træningen, var meget skrap. Han råbte og skreg til os, at vi skal være bestemte, og at vi ikke hele tiden må give hvalpene godbidder. Jeg gik efter 10 minutter. Vores hvalp er en livlig lille en. Den har svært ved at sidde stille. Der skal leges. Der skal udforskes. Og ja, den har lært, at den skal sætte sig, når vi giver den kommandoen. Men det der skrigeri fra træneren var altså så enerverende. Vores hvalp begyndte at gø helt vildt. Lidt, som om at den ville sige til træneren, at han skulle tie, stille og give os tid og ro.

Jeg sagde stop

Jeg sagde derfor til træneren, at jeg afbryder træningen. Det var det eneste rigtige for mig. Da vores hund og jeg kom hen til bilen, faldt den til ro. Den ved åbenbart godt, at når vi stiger ind i bilen efter træning, så vanker der mad, lige så snart vi kommer hjem.
Jeg kørte hjem. Gav den mad. Jeg aede den over dens bløde pels, imens den spiste. Den kiggede på mig med sine sorte øjne. Lidt, som om at den ville fortælle mig, at den var taknemlig, over at vi var gået fra træningen. Den fik lov til at lege inde i stuen, og efter lidt tid faldt den til ro. Som et lille barn. Den har også brug for at sove meget. Jeg satte mig derfor ved mit køkkenbord og overvejede, om vi skal tilbage til hvalpetræningen. Det krævede ikke lang tid at bestemme mig: Det skal vi ikke!

Lære hundetræning online

Men hvad så? Jeg ved jo, at hunden skal trænes. Min søns tablet lå på køkkenbordet. Jeg åbnede browseren og begyndte at lede på nettet efter hvalpetræning. Der må være flere steder her i byen. Ikke kun ham den gale mand. Jeg skrev i søgefeltet: ”Kursus i hundetræning.” Og ja, jeg fandt 3 andre hundetrænere her i området. En af dem er en kvinde. Hun skriver på sit site, at hun har arbejdet med hunde lige, siden hun var et lille barn. Hendes forældre var omrejsende cirkuskunstnere. De har arbejdet med at træne deres hunde. Jeg tænkte, at det måske ikke er den mest ideelle form for træning. Vores hund skal jo ikke kunne slå kolbøtter på kommando. Den skal heller ikke kunne springe igennem ringe med ild i. Nej, den skal lystre, og den skal have trygge rammer.

En god hundeskole

Men nogle af billederne på sitet viste mig, at hun har et godt sted, hvor hun tager hunde i pension. De får træning. Dagligdags-træning, som jeg kalder det. Sådan noget med at blive siddende, når man giver kommandoen. Sådan noget med at komme, når man kalder. Der var billeder af glade hunde, og der var gode udtalelser. Der var også priser. Både for hundepensionen og for træningstimer. Jeg kunne se, at køreafstanden ville være små 5 minutter længere. Så jeg besluttede, at jeg vil forsøge. Vi skal starte i næste uge.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *