Hvorfor gør fødderne ondt?

4. juli 2018 By Eskild Strudsberg

Hvorfor gør fødderne ondt?

Selvom det ville være skønt, kan vi jo ikke gå i hjemmesko hele tiden, og vi har forskellige sko til forskellige aktiviteter. Men hvorfor får vi tit ondt i fødderne? Vi har her set på de mest almindelige årsager. Husk, at du altid skal tale med en læge, hvis du har mistanke om, at der er særlige problemer med dine fødder, som kan bunde i andet og mere end blot dårligt fodtøj!

Grunde til ømme fødder

 • Du går i for høje hæle.
  Okay, den her er ikke så overraskende, men så er den nævnt. Hold det at gå i høje hæle til specielle lejligheder. Det at gå i høje hæle kan forårsage mange skader og smerter i fødderne.
 • Du går i for smalle sko.
  Det kan give dig knyster på fødderne, hvis du klemmer dine tæer ind i en smal sko. Og der skal en operation til for at fjerne dem.
 • Din vægt er gået op – eller ned.
  Øges eller sænkes din vægt med 5 kilo, påvirker det også musklerne i dine fødder, så dine sko bliver enten for løse eller for stramme.
 • Du har en skade eller smerter i hoften, knæene eller ryggen.
  Smerter kan få dig til at gå ”skævt”, og det lægger større pres på den ene side af din krop. Dette pres og det, at du går anderledes, kan påvirke dine fødder, så du får smerter i fødderne også.
 • Du har ikke vedligeholdt dine negle.
  Du har måske en indgroet negl, og det kan give betændelse og smerter. Tag et varmt fodbad med Epsom salt, og få renset området godt. Sørg også for at få klippet dine negle, så det ikke sker igen. Det kan være nødvendigt at se en fodspecialist.
 • Du er startet på en ny type motion.
  Måske er du startet til Zumba, hvor der er meget hoppen op og ned. Det kan være stressende for fødderne. Sørg her for gummisko, der beskytter dine fødder og især dine hæle.

Uanset hvad der måtte ligge til grund for dine problemer med dine fødder, kan man aldrig undervurdere vigtigheden af sunde, komfortable og skridsikre hjemmesko – både til børn og til voksne! Se hjemmesko til børn her – og hjemmesko generelt her: https://www.shepherdshop.dk/shop/hjemmesko-3s1.html

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *