Indretning af renoveret badeværelse

15. november 2019 By Eskild Strudsberg

Indretning af renoveret badeværelse

For 10 år siden købte vi et parcelhus i et dejligt kvarter. Det ligger lidt uden for Køge – på Fynsvej. Da vi flyttede ind, var huset rimeligt pænt. Den forrige ejer havde gjort meget ud af løbende at renovere og sætte i stand. Haven er dejlig. Med stor græsplæne og trampolin. Jeg har nydt mange timer i solen på vores terrasse. Men nu skal vi have gjort noget ved det ene af vores badeværelser. Vi har længe talt om at projektet: ”Renovering af badeværelse” skal sættes i gan, og vi har læst om det her: https://badmodul.dk/renovering/ .

Farvel brune kakler

Vi skal have fjernet de der brune kakler. De har sikkert siddet der, siden huset blev bygget engang tilbage i 70’erne. Og jeg vil godt have sat sådan en ny marmorplade op med plads til 2 håndvaske. En søjle til vaskemaskinen og tørretumbleren vil også være ret fed at få sat op. Lige nu står de bare og fylder i rummet. Men hvis jeg kunne få lavet en søjle, så tumbleren kan stå oven på vaskemaskinen, så vil der blive lyst og rart. Og jeg vil formindske mine chancer for at ramme tåen ind i vaskemaskinen efter morgenbadet.
Jeg er – hvis jeg selv må sige det – ret god til at indrette vores rum. Og badeværelset er forholdsvist stort, så jeg tænker, at indretningen af badeværelset ikke er svær opgave for mig.

Materialer og armaturer

Det svære bliver at vælge de rigtige materialer og armaturer. Skal jeg gå i den stilrene og moderne retning, eller skal jeg bevare noget af 70’er looket? Det har sin charme. Men det moderne, og stilrene med skarpe linje uden krummelurer er meget nemmere at holde rent. Så her er jeg i et dilemma. Kan man kombinere de to stile, uden at det kommer til at ligne et grimt sammensurium? Jeg så nogle flotte armaturer hos isenkræmmeren forleden dag. De er bare ikke helt lige min – eller vores – stil.

Indretning af badet kræver viden!

Ærlig talt, så må jeg indrømme, at indretning af badeværelse ikke er en helt nem disciplin, sådan som jeg tænkte til at begynde med. Det er nemt nok at finde et fagblad sådan et af de der ’Beautiful Homes’ eller ’Modern Living’, og så kigge på de flotte billeder. Noget helt andet er det at finde lige præcist det, som passer til huset og vores smag. En brusertelefon er ikke bare en brusertelefon, kan jeg fortælle dig. De fås i alle mulige stilarter og mange forskellige farver. Skal jeg vælge mat stål eller skinnende bronze? Og hvad nu, hvis jeg ikke kan få alle armaturerne i den samme stilart – hvad så?

Skal jeg bevare badekarret, eller skal det fjernes. Der er jo ingen af os, der nogensinde går i skumbad. (Selvom jeg faktisk ofte tænker, at jeg burde gøre det. Jeg har noget rigtigt, lækkert badesalt stående i skabet.)
Hvad nu, hvis jeg vælger en forkert farve til væggene og gulvet? Jeg tænker, at gulvet gerne må være mørkt, men at væggene skal være lyse. Vil det blive for skarp en kontrast i rummet? Jeg bliver nok nødt til at hente hjælp hos en professionel, der har erfaring med renovering af badeværelser i huse fra 70’erne.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *