Nedgravet trampolin kontra almindelig trampolin

8. januar 2020 By Admin

Nedgravet trampolin kontra almindelig trampolin

Flere og flere danske husstande vælger i dag at anskaffe sig en trampolin til baghaven. Trampoliner er nemlig et fantastisk supplement til hele familiens underholdning – og især børnenes. Der findes i denne forbindelse to slags trampoliner, der hver især har deres fordele og ulemper.

Den nedgravede og så standard trampolinen, der befinder sig over jordoverfladen. Hvilken en af de to der er bedst, er vanskeligt at sige, idet begge er glimrende valg. Det kommer nemlig i høj grad an på ens smag. Det vil derfor nu være på sin plads at dykke lidt dybere ned i fordelene og ulemperne ved de to typer.

Fordele ved nedgravede trampoliner

 • Visuelt: en nedgravet trampolin ser ganske enkelt flottere ud end en almindelig trampolin. Dette skyldes selvfølgelig, at den ikke griber forstyrrende ind i havens æstetik på samme måde som en overjordisk trampolin. Ved at vælge en flot model såsom en af de lækre BERG trampoliner, så vil du oven i købet forskønne din haves visuelle udtryk.
 • Nem at anvende: med en nedgravet trampolin slipper du desuden også for besværlige stiger, der kan være vanskeligste for de yngste i husstanden. Man træder ganske enkelt blot ud på trampolinen, og begynder at hoppe.
 • Større sikkerhed: en nedgravet trampolin er desuden også mere sikker at hoppe på, idet den befinder sig betydeligt tættere på jorden end en overjordisk trampolin; og dette betyder langt færre skader ved fald.

Ulemper ved nedgravede trampoliner

 • Dræn: netop fordi trampolinen er nedgravet, så har du også brug for et et ordentligt dræningssystem, så du undgår rust.
 • Monteringsomkostninger: du er også nødt til at få gravet et hul til din trampolin, hvilket betyder en ekstra omkostning, hvis du vælger at få jobbet gjort professionelt.
 • Mindre mobilitet: når først den nedgravede Berg trampolin er på plads, så kan du af gode grunde ikke uden videre flytte den.

Fordele ved overjordiske trampoliner

 • Billigere: med en overjordisk trampolin vil du have færre omkostninger end med en nedgravet Berg trampolin. Du skal blot placere trampolinen hvor du har lyst, og så ellers bare hoppe løs.
 • Større mobilitet: i modsætning til den nedgravede trampolin, så kan en overjordisk model nemlig nemt flyttes, hvis der skulle være brug for det.
 • Mindre vedligeholdelse: En overjordisk trampolin vil for det første kræve mindre vedligeholdelse end dens nedgravede modstykke. Desuden vil den også holde betydeligt længere.

Ulemper ved overjordiske trampoliner

 • Trampolinen er for synlig: Selv den smukkeste Berg trampolin vil selvfølgelig være mere synlig end end nedgravet model, hvilket ofte ikke vil være særligt visuelt tiltalende.
 • Mindre sikkerhed: overjordiske trampoliner er som sagt højere end de nedgravede trampoliner, og dette betyder en større risiko for skader, hvis man skulle være uheldig at falde af den.
 • Svær at komme ind i: Afhængigt af modellen, så kan en overjordisk trampolin også være temmelig bøvlet at komme ind i (f.eks. via en netdør).

 

 

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *