Ny skruemaskine

13. januar 2020 By Eskild Strudsberg

Ny skruemaskine

Nu tror du nok, at jeg er skør, men det er jeg ikke. Jeg har brug for en maskine. En skruemaskine. Du ved sådan en, som man kan bruge til at skrue skruer i et skab med. Eller i en skuffe. Eller i et eller andet, hvor der er brug for en skrue. Der er nogle, der kalder det for en almindelig skruetrækker. Det er det bare ikke. Denne her er elektrisk og kan skrue skruer i og op. Altså den kan skrue forlæns og baglæns, uden at man bliver helt blå i hovedet af anstrengelse. Og det er sådan en, jeg gerne vil have.

Klar til gør det selv

Jeg har nemlig et projekt herhjemme, der hedder ”mere DIY og færre indkøb”. Det er en ny trend ved vi. Men vi er med på den. Vi synes, at det er rigtigt. Vi skal bruge færre af ressourcerne, der er til rådighed – og mere af vores fantasi, som også står til rådighed.
Men jeg har det lidt skidt med at købe sådan en skruemaskine. Den er jo elektrisk, og det betyder i sidste ende, at den brænder fossilt brændstof. Det er det, vi skal passe på med. På den anden side, hvor meget energi vil jeg brænde af på at lave mislykkede forsøg med en smedje, eller et opfinder set-up, hvor jeg kan lave forskellige, halvhjertede forsøg, bare for at konstatere, at jeg bruger mere energi på at lave mislykkede forsøg, end hvis jeg køber, og bruger en elektrisk skruemaskine? Fortæl mig lige det.

Skruetrækker med rugbrødsmotor

Jo, jeg kunne købe en almindelig skruetrækker. Det er rigtigt nok. Men jeg er ikke stærk nok til at bruge den selv. Det betyder, at jeg er nødt til at få familie eller venner til at komme og hjælpe mig hver eneste gang, jeg har brug for at skrue en skrue i en væg eller et møbel. Det hænder jo, at man skal reparere noget. Det vil jeg ikke være afhængig af. Det er nemmere for mig at sætte strømmen til og, så få arbejdet gjort, uden at min gigt skal tvinge mig til hele tiden at bede om hjælp. Tænk lige på det, venner. Vi er nogen, som, selvom vi er unge, har handicaps. Og skal vi lide under presset, der ligger på alle lige nu, om at vi skal passe på kloden og formindske vores energiforbrug? Jeg spørger bare. Jeg er med på at formindske mit energiforbrug, men jeg er ikke med på, at jeg skal lide under det. Og det vil være smertefuldt for mig at skulle bruge en håndholdt skruetrækker. Jeg kan simpelt hen ikke. Samtidigt har jeg også min egen mærkelige værdighed.

Godt nok har jeg et helbredsproblem, men har jeg ikke lov til at leve? Nogle gange, så synes jeg, at de der økologister kan blive for hellige. Tag bare hende den der 16-årige pige, som jeg ikke kan huske, hvad hedder. Hun prædiker, at vi skal passe på, at dommedag er kommet osv. Men tænker hun på, at dommedag har været her i lang tid for nogle af os? Hun har ikke problemer med sit helbred. Hun kender sikkert ikke til gigt.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *