Ombygning af musikstudie

6. januar 2020 By Eskild Strudsberg

Ombygning af musikstudie

Jeg er ved at bygge hele mit musikstudie om. Altså ikke sådan en ombygning, hvor man vælter vægge og bygger nye. Nej. Jeg er ved at udvide det med nyt og bedre udstyr, så optagelserne, vi laver, bliver bedre. Jeg har længe været irriteret over nogle ting, som åbenbart har stor betydning, men som jeg ikke har været tilstrækkeligt opmærksom på. Fx så har jeg altid ment, at en sangmikrofon skal bruges til sang. Og det kan den. Men jeg har bare ikke været opmærksom på, at der findes andre mikrofoner, der også kan anvendes i et musikstudie.

Shure (for sure :-))

Fx den her Shure SM7B ( https://www.soundstorexl.com/produkter/2856-studiemikrofoner-amp-optagelse/150644-shure-sm7b-studiemikrofon/ ), som jeg købte for et par ugers tid siden. Jeg har altid haft den idé, at sådan en mikrofon bliver brugt af studieværter eller af podcastere. Men det viser sig, at den også er ret god som sangmikrofon i et studie. Jeg har prøvet den af i flere dage, og hver gang, så er resultatet meget bedre, end jeg forventede, at det ville være. Så der må jeg sige, at jeg har lavet en god investering. Måske ikke den allerbedste endnu, men som hobbyproducer, så er den altså helt fin.

Ny mixer i samme ombæring

Jeg har også fået en ny mixer. Den er noget mere brugervenlig end den gamle, jeg havde. Og så kan den faktisk meget mere – plus at den er mindre, så her er lige pludselig bedre plads. Det er også rart. Indtil videre har jeg altid følt mig lidt presset sammen inde i mixerrummet, men nu kan jeg ligesom ånde lidt mere frit. Det er befriende. Musikerne, som kommer her, er også imponerede over hvor meget bedre deres indspilninger lyder nu.
Forleden kom et band forbi. De har været her, nogle gange før. Da jeg mødte en af bandets medlemmer nede på den lokale café for en uges tid siden, fortalte jeg ham om, at jeg er ved at optimere studiet. De ville være velkomne til at komme og prøve det af. Og det gjorde de så, og jeg må indrømme, at det var jeg glad for. Jeg troede faktisk, at de havde opgivet at komme hos mig igen.

Musikerne elsker det

De var også ret imponerede. Især deres sanger var ret imponeret over den her Shure SM7B, som han til at begynde med anså for at være lidt for fimset. Men da han hørte optagelsen af sin stemme, og hvor ren lyden var, blev han helt vild. Vi var nødt til at optage nogle ekstra optagelser med hans stemme, hvor han virkeligt gav den gas. Han ville bare ikke stoppe. De andre i bandet var efterhånden lidt trætte og irriterede på ham, men de kunne godt høre, at der er virkeligt et godt potentiale. Og jeg var – helt ærligt – også meget begejstret. De kan noget i det band. De skal bare have en god manager og det, skal jeg nok sørge for, at de finder. Og så skal de komme her og optage i mit studie. Det bliver en god tid, jeg går i møde. Og det bliver god reklame for mit studie. Jeg kunne godt bruge flere kunder i butikken her.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *