Planlægning af ferie

26. april 2022 By Eskild Strudsberg

Planlægning af ferie

Selvfølgelig er det rart at planlægge sin ferie. Det er vi mange, der godt kan lide. Vi kan godt lide at vide, hvornår vi skal afsted, og hvor vi tager hen. Og hvorfor rejser vi? Fordi vi gerne vil lære, andre steder og mennesker at kende. Vi har måske en særlig interesse, som vi vil pleje i ferien, eller vi vil måske bare slappe af, sole os, bade og lege ved stranden i timevis i en uges tid. Mange af os har rejst meget. Vi har selv planlagt den store jordomrejse, som vi foretog for nogle år siden. Men nu, hvor vi skal have børnene med, kan det være lidt risikabelt bare at finde billige flybilletter til et sted, og så skulle lede efter logi i flere timer derefter. Det er ikke en situation, man bør byde børn.

De kære charterrejser

Derfor er vi også mange, der vælger at kigge på charterrejser. Det er nemt, og det er sikkert at tage på charterrejse. Du booker både fly og hotel på en og samme gang. Og så er der ikke mere at tænke på. Der er ikke noget med at skulle forhandle om prisen på en overnatning. Der er heller ikke noget med bagefter at skulle lede efter et sted, hvor I kan bestille et måltid. Når du tager på charterrejse, er der sørget for alle de praktiske ting. Du skal bare sørge for at pakke din kuffert og tjekke ind i lufthavnen til tiden. Herfra går alt, uden at du behøver at bekymre dig om noget som helst. Og er det ikke meningen med en god ferie? Der skal ikke være nogen bekymringer, eller problemer. Der skal kun være nydelse og afslapning.

Ofte vil der være mange gode faciliteter, som du kan benytte gratis på hotellet, som du bliver indkvarteret på, når du tager på charterferie. Fx fitnesscenter eller tennisbane. Undersøg det.

Grækenland

Egentlig havde du tænkt dig, at du ville benytte dig af muligheden for at bruge den voucher, du fik for et par flybilletter til Paris, som du ikke kunne bruge for et år siden. Men det fik du ikke gjort. Din kæreste ville nemlig ikke længere til Paris. Og hun vil stadigvæk ikke til Paris. Så din voucher er nok helt værdiløs nu. Eller måske kan du bruge den og få et nedslag i prisen på et par flybilletter til et andet sted. Du forhører dig derfor hos din kæreste om, hvor hun gerne vil hen på ferie til sommer. Og hun svarer prompte, at hun har været ved at se på rejser til Grækenland. Hun vil gerne til Rhodos. Ned til sol og strand, fest og glæde.

En tiltalende ide

Aha, det overrasker dig temmelig meget. Men det er da ikke utiltalende. En uge på Rhodos. Måske er det en god idé. Du kigger derfor efter flybilletter til Rhodos hos det selskab, som du fik voucheren fra. De har ikke afgange til Rhodos. Men de har flyvninger på Athen. Dagligt. Du ringer op til selskabet for at høre, om du kan bruge din voucher til at betale en del af, hvad flybilletterne til Athen koster. Det kan du godt. Du undersøger derefter, hvordan man kan komme videre fra Athen til Rhodos. Og det er jo nemt. Der er flere daglige afgange fra Athen til Rhodos. Så du bestiller flybilletter til Grækenland. To sæt billetter. Et til Athen og et til Rhodos. Bagefter finder du en billig lejlighed i Rhodos by, hvor I kan bo i en uge. Du bestiller den og betaler den. Alt er fint. Du håber kun, at der ikke vil være flyforsinkelse til Athen, så I mister flyet videre til Rhodos. Du fortæller din kæreste, at det er helt ok med ferie på Rhodos til sommer. Du har booket det hele.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *