Plast med luftbobler

24. januar 2021 By Eskild Strudsberg

Plast med luftbobler

Det er en almindelig og meget kedelig søndag. Jeg sidder i vores køkken og forsøger at holde mine børn beskæftiget med andre ting en computerspil. Jeg er jo overbevist om, at det ikke er sundt for dem hele tiden at sidde med en telefon eller en tablet i hånden. Jeg vil faktisk gerne have, at de udvikler nogle færdigheder med deres hænder, som ikke bare er at taste på et tastatur. Det er en udfordring at få dem interesseret i det. Faktisk en stor udfordring. Men jeg har lagt mærke til, at når jeg vinder kampen om, at de skal koncentrere sig lidt om det, jeg forsøger at lære dem, så bliver de faktisk grebet af den nye færdighed, jeg har lært dem. Det er ikke ilde at tænke på, selvom det er svært at få dem overbevist.

Tid online

Jeg er faktisk slet ikke imod, at de bruger meget tid foran telefonen eller tabletten. Jeg vil bare gerne have, at de også skal kunne andre ting. Jeg tror bare, at det vil give dem en bedre ballast at stå imod med den dag, vi ikke kan få adgang til internettet. Lige nu har jeg sat dem i gang med at stemple og male. De skal lære, hvad farver er. De skal lære, at man ikke bare lige smører farver på et lærred og så vupti, så er der et kunstværk. Så de har fået et farvehjul, som de må eksperimentere ud fra.

Bobleplasten

De har hver især fået en bunke printerpapir og en bunke bobleplast, som de kan male akrylmaling på og derefter stemple med bobleplasten. Jeg har vist dem, hvordan de skal gøre, og nu får de så lov til at lege med stempler (bobleplast) og akrylfarve.
Jeg ved godt, at det ender med, at de laver nogle forfærdelige kunstværker, og at her bliver en masse at rydde op i bagefter. Og en masse maling, som skal vaskes væk fra bordet, som de sidder ved. Det gør ikke noget. Så længe at jeg kan se, at de begynder at få en fornemmelse for, hvordan farverne virker sammen, så er jeg glad.

Den lille er smart

Min lille pige på 9 år har allerede fundet ud af, at hvis hun blander rød og blå, så kan hun få lilla farver ud af det. Så hun er i fuld gang med en lilla himmel med bobler på. Min søn på 11 er ved at lave et eller andet landskab i brune nuancer. Han fatter stadig ikke, hvordan farvehjulet skal bruges. Pyt, han forstår det på et senere tidspunkt. Jeg kan dog se, at han er god til at få forskellige teksturer frem på papiret. Også selvom det er i den her kedelige, brune farve. Han skal have den tid, han har brug for. Jeg skal ikke presse ham. Jeg skal heller ikke fortælle min datter, at jeg hader lilla farve. De skal bare have lov til at afprøve, eksperimentere og lære. Og jeg er glad for, at de gør det. Det ser faktisk ud, som om at de har det rigtigt sjovt. Ikke lige i dag, jeg skal belære dem om for eksempel dette.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *