Rom eller gin i drinks?

3. maj 2022 By Admin

Rom eller gin i drinks?

Her i landet kan vi godt lide at feste. Og vi griber da også alle muligheder for at gøre det. Anledningen kan være et jubilæum, en fødselsdag, eller en anden stor begivenhed i vores liv. Men også mindre begivenheder kan blive til gode anledninger til at feste. Fx Mors dag. Eller bare at det er lørdag, og vejret er godt. Når vi så skal til at holde fest for venner eller familien, så gør vi os umage, for at vores gæster skal føle sig godt tilpas. Vi serverer måske god mad – eller snacks. Vi byder på drinks. Ofte flere forskellige drinks. Det kan være, at vi har tilrettelagt festen, så den har et tema – fx en farve, et sted, eller en historisk periode. Vi bruger måske kun særlige ingredienser i det, vi serverer for gæsterne. Lad os sige, at vores fests tema er det 15. århundrede og det centrale Amerika. Tankerne går selvfølgelig i retningen af Columbus, som opdagede Amerika. De går naturligvis også i retning af pirater, hemmelige søfartskort og skjulte skatte. Hvad ville vi servere og tilbyde vores gæster?

Drinks med mørk rom

Jeg ville sikkert servere spansk mad. Og drinks med rom. Drinks, der er lavet af mørk rom, for ligesom at sætte stemningen. Selvfølgelig ved vi godt, at der er nogle af gæsterne, der ikke kan lide rom. Så de får muligheden for selv at blande den drink, de bedst kan lide. Men det er sikkert, at vi stiller mørk så vel som lys rom til rådighed for alle. Naturligvis også massevis af sodavand og andre drikke.

Vi ville nok også sørge for, at der er nogle tapas, som vores gæster kan spise. Det skal jo være en god fest – og til fest hører også god mad. Så vi tilbereder et stort bord med massevis af tapasretter – i alle mulige udgaver. Nogle indeholder skaldyr, andre kun grøntsager, andre igen baseres på groft brød, som er belagt med spansk skinke. Naturligvis kommer der også eksotiske frugter på bordet. Det skal være farverigt – og det skal få tankerne til at gå i retning af de smukke, hvide strande i Caribien – du ved der, hvor skibet strandede i sin tid, og hvor skatten muligvis stadig ligger begravet ved kokospalmetræet. Det kan være, at vi er gået så langt, at vi har lavet en særlig frugtsalat, som vi også har hældt lidt lys rom i for at give den ekstra smag. (De der friske ananas, vi købte, var ikke helt søde nok!). Naturligvis lytter vi også til spændende musik fra Caribien og Spanien. Der er temperament i det. Og det er festlig musik. Man får lyst til at danse med. Både til flamenco og reggae.

Opskrifter på drinks med rom

Som festen skrider frem, bliver der fortalt røverhistorier, og der bliver grinet. De drinks med rom, som jeg serverede som velkomstdrinks, har nemlig virket. De har fået folk til at slappe af og komme i humør til at snakke og sludre med hinanden.
Hvordan ville du gribe det an, hvis du skulle holde en fest med temaet Caribien og Christoffer Columbus?

Nå, da. Du er da virkelig aktiv. Det må jeg sige. Jeg er imponeret. Du har kastet dig ud i et projekt for din datter, som venter sig. Du vil nemlig arrangere et baby shower for hende. Det skal være en overraskelse, så du har gjort dig umage, for at hun ikke skulle opdage noget. Du har derfor været i kontakt med hendes bedste veninde for at få hende med på idéen. Heldigvis var hun positiv overfor idéen. Og hun fik da også nogle af de andre veninder, involveret så du ikke skulle stå med det hele selv. Der er jo meget at planlægge. Og selv om det er en fest for din datter – så er det jo også en god anledning til at få lov til at være rigtigt tøset. Der kommer jo ikke mænd med til et baby shower.

Gin lavet i Danmark

Din datters veninder var dog glade for, at festen skal holdes hos dig. De har ikke så meget plads, som du og din mand har i jeres hus. Og du har intet imod at skulle pynte op til festen. Du har heller ikke noget imod at stå for en del af madlavningen. Og ja, du har også været i byen for at købe dansk gin i en pink farve, som du vil bruge til at lave pigernes yndlingsdrink med: Gin tonic. Du har dog en idé om, at din datter ikke skal have alkohol. Derfor fandt du også pink tonic, så du kan servere en pink drink for hende. Du ledte faktisk efter alkoholfri gin, men den butik du købte drikkevarerne hos, havde desværre kun gin med alkohol. Du noterede det på din indkøbsliste, at du skulle kigge efter alkoholfri gin, men i farten glemte du det. Der er jo så mange danske spirituosa nu om dage, ikke? Det er helt ok. Der er nemlig meget at sørge for, når man planlægger et baby shower. Der skal laves mad – salater og lette små retter. Der skal gøres rent i huset. Og der skal naturligvis pyntes op.

Tilbød at hjælpe til

Nogle af din datters veninder tilbød da også at komme og hjælpe dig. Og det er du rigtig glad for. De vil hjælpe med madlavningen – og med at få flyttet lidt rundt på møblerne, så udsmykningen kan blive helt fin. Der skal jo laves et stort gavebord. Det er jo meningen, at der skal snakkes om børn og babyer og andre ting, som kun kvinder taler om. Og den lille ufødte skal have gaver.

Du er næsten ved at have alt parat. En af pigerne er allerede ankommet. Hun har taget en flot hjemmebagt baby shower kage med. I har lagt den sidste hånd på udsmykningen. Der er stadig en lille times tid til, at alle pigerne, som er inviteret, kommer. Så I sætter jer i stuen. Hver især med en pink gin tonic, som I nipper til, imens I taler om din datter og om den store begivenhed, der venter hende om nogle få måneder. Du er anspændt. Men heldigvis får den fine, pink drink dig til at slappe af. Det skal nok blive et succesfuldt baby shower.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.