Sådan får du den bedste søvn

1. februar 2021 By Admin

Sådan får du den bedste søvn

Vil du gerne opnå den bedst mulige søvn? Det er nok noget, alle gerne vil, men som få arbejder aktivt imod. Nogle mener, at det ikke er noget, de selv kan styre; men der er et par fif, der kan hjælpe dig alligevel.

Det er nemmere sagt end gjort, men med den rette indstilling og villighed til at lære og afprøve, skal du nok få noget ud af det.

Søvn er essentielt

Søvn er vitalt for vores hverdag. Mennesket har brug for at sove, på samme måde som vi har brug for at spise, drikke og trække vejret. Kroppen har brug for søvnen for at kunne klare den næste dag, og hjernen har brug for søvnen for at behandle den information, som den har indsamlet i løbet af dagen.

Foruden søvnen vil kroppen blive slidt og træt, hjernen vil ikke kunne følge med i hvad, der foregår omkring den, og dit humør vil dale. Du vil føle dig mere stresset, og du vil generelt være mere irritabel. Derfor er det helt bestemt det værd, når man vælger at prioritere sin søvn.

Den rette madras

Det vigtigste i dit soveværelse er sengen, og det vigtigste i sengen er madrassen. Madrassen kan betyde rigtig meget for din søvn, og du er nødt til at finde en madras, der passer til dig og dine præferencer. Nogle foretrækker bløde madrasser, som man kan synke ned i; andre foretrækker mere robuste madrasser, som man ikke svømmer rundt i.

Du kan garanteret finde den rigtige type madras for dig hos Madrassnedkeren. Madrassen er vigtig for din søvn, da den kan påvirke din krop negativt, hvis den ikke passer til dig. Er den derimod god for din krop, vil du kunne mærke en forskel i din søvn.

Den sunde rutine

Udover en god madras, vil det også hjælpe på din søvn, hvis du har en rutine. For eksempel i form af, hvornår du går i seng, og hvornår du står op, men også bare selve din aftenrutine.

Det tager kun 21 dage at skabe en vane, og hvis du virkelig prøver, skal det nok kunne lade sig gøre. Når du har en fast rutine, vil din hjerne begynde at associere de aktiviteter med søvnen, og langsomt begynde at forberede sig på at sove, samtidig med at du gør.

Det rolige sind

Har du svært ved at sove, fordi du bliver udsat for et konstant tankemylder af din hjerne? Der er hjælp at hente. Det er forskelligt, hvad der virker, fra person til person. For nogle hjælper det at koncentrere sig om at tænke på ingenting. Hvis selve det, at tænke på ingenting, lyder umuligt for dig, kan du forsøge dig med distraktioner, som for eksempel ved at se på ting i rummet, finde på en dagdrøm, eller en form for remse, som du kan tænke igennem. Nogle bruger alfabetet; tager det fra A til Å, og nævner tre til fire ord der starter med det bogstav, som de nu er kommet til.

Sov godt

Det behøver ikke at være svært at falde i søvn. Der er mange forskellige måder at forbedre sin søvn på, og du ved ikke, om de virker, før du har prøvet det. Du må forsøge lidt forskellige ting; én ting af gangen over en kortere tidsperiode, for eksempel en uge, og så notere, hvad der fungerer for dig. Søvn er vigtigt; find ud af, hvordan du sover bedst.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *