Sådan får du råd til næste års sommerferie

11. september 2019 By Thomas Jensen

Sådan får du råd til næste års sommerferie

September måned. Hvad tænker du på? Højst sandsynligt kigger du stadigvæk på billeder fra jeres fantastiske juliminder, fra ferien i Grækenland og højst sandsynligt drømmer du dig allerede væk til næste års sommerferie. Ak. Næste år føles som en evighed væk. Heldigvis for dig, kan den evighed betyde at du får råd til lige netop den ferie, du ellers kun tør drømme om. Hør her hvordan! 

Opsparing er noget vi alle forsøger at lave men sjældent bliver helt tilfredse med. Ofte arbejder vi hårdt for at fylde vores opsparinger med alle de penge vi overhovedet har mulighed for at skrabe sammen i løbet af året, og så løber vi pludselig ind i en situation, der frarøver os rub og stub. Det kan være en uventet el-regning, en visdomstand, der skal opereres ud eller en tarvelig fartbøde vi jo mest selv var uden om. 

Derfor kan det være en ekstra god idé at overveje om der er noget du selv kan gøre for at sikre dig en endnu større opsparing i år. Her får du tre ting, du selv kan gøre:

Forsøg at spare

Den måske mest åbenlyse mulighed du har for at lave en god opsparing er at forsøge at spare hvor du kan. Hvor mange penge bruger du på dagligvarer? Hvilke online tjenester har du brug for? Kunne du nøjes med færre gigabytes på dit mobilabonnement? Mange mennesker betaler i dag for meget de alligevel ikke får brugt. Den nemmeste måde at spare penge på, er ved at skære alt det overflødige fra.

Invester dine penge i aktier

Har du allerede nu en sum penge, du ikke skal bruge før næste sommer, vil du måske overveje at investere dine penge, så de kan blive endnu mere værd. Investerer du i aktier, har du mulighed for at øge værdien af din opsparing med mange procenter, det kræver blot at du sætter dig ind i dine investeringsmuligheder og er relativt risikovillig. Du kan blandt andet handle aktier på digitale investeringsplatforme. Én af dem er Nordnet, som du kan læse mere om på linket her: https://mininvestering.dk/nordnet/. Beslut dig for hvor stor en del af din opsparing du vil investere og vælg en aktie, du føler dig tryg ved. 

Sørg for at være forsikret

Mange kedelige økonomiske overraskelser opstår fordi vi ikke er forsikret ordentligt. Selvom Danmark er et godt sted at bo og leve på grund af det store samfundsmæssige sikkerhedsnet, er du ikke sikret mod hvad som helst. Hvornår var du for eksempel sidst inde og læse forsikringspolicen på din indboforsikring? Du har garanteret aldrig læst den. Ulykker og ubehagelige situationer som eksempelvis sygdom, tyveri, indbrud og brand opstår når vi mest venter dem og det gør kun situationen værre hvis de samtidig er skyld i, at vores opsparing bliver tømt. Gør dig selv den tjeneste at tjekke op på dine forsikringer!

 

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *