Sådan passer du godt på dine tænder

29. juni 2022 By Admin

Sådan passer du godt på dine tænder

Hvis du gerne vil undgå huller i tænderne – eller potentielt større og mere omfattende problemer – er det vigtigt at du passer godt på dine tænder. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du sikrer en optimal mundhygiejne hele livet igennem.

Børst dine tænder

Hvis du gerne vil have en god mundhygiejne, bør du børste dine tænder mindst 2 gange om dagen, gerne umiddelbart inden du går i seng og igen når du står op om morgenen. Det er generelt vigtigt at huske, da tandbørstningen fjerner bakterier og madrester fra tænderne, som ellers kan ætse tænderne og i sidste ende skabe huller.

Udskift din tandbørste regelmæssigt

Din tandbørste holder ikke evigt. Det anbefales, at du skifter tandbørsten ud mindst én gang hver tredje måned – og gerne endnu oftere, hvis dine børstehår begynder at se slidte ud. Du skal også huske på at vaske din tandbørste ordentligt efter brug, så der ikke sætter sig bakterier fast i hårene – og sidst men ikke mindst bør du gå efter en blød tandbørste, så du ikke ender med at skade tanderne og tandkøbet, når du børster dine tænder.

Brug tandtråd

Tandbørstningen er ikke nok i sig selv. Der er nemlig steder, hvor tandbørsten ikke kan komme hen, især mellem tænderne. Det er derfor vigtigt at du bruger tandtråd mindst én gang om dagen, så du får fjernet alle bakterier og madrester i munden.

Skru ned for de søde sager

Sukker øger risikoen for huller i tænderne. Bakterierne lever nemlig af sukker, som de omdanner til syre – og det er denne syre, der skader dine tænder og skaber huller. For at undgå huller i tænderne, bør du derfor begrænse dit indtag af søde og syreholdige fødevarer og drikkevarer – men hvis du spiser eller drikker noget sødt eller syreholdigt, bør du huske at skylle efter med vand, så dine tænder ikke ender med at ligge i et syrebad.

Gå regelmæssigt til tandlægen

En god mundhygiejne består ikke kun af det, som du selv kan gøre derhjemme. Det handler også om at tage til tandeftersyn hos en tandlæge, så du kan fange eventuelle problemer i opløbet. Det er forskelligt fra person til person, hvor ofte du bør gå til tandlægen, men det anbefales at tage til tandlægen alt mellem hvert halve og hvert hele år.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *