Samarbejde via teamudvikling

6. juni 2022 By Eskild Strudsberg

Samarbejde via teamudvikling

Alle ved, at hvis vi ikke kan finde ud af at arbejde sammen, så er vi tabere. Uanset om vi er på den ene side eller den anden. Uden samarbejde er der ingen, der kan vinde – læs her hvad samarbejde betyder. Der vil ikke være værdiforøgelse for nogen som helst. Og nej, det handler ikke kun om økonomisk gevinst, selvom det er vigtigt. Det handler også om personlig gevinst: Fx at du bliver dygtigere til dit job. Eller at du får ny viden, som kan komme dig til gavn senere – eller det kan handle om personlig udvikling.

Vi er opmærksomme

Derfor er vi opmærksomme på, at vi skal samarbejde. Vi er opmærksomme på det, også selvom vi ikke har noget forhold til dem, vi samarbejder med. Og her er det, at selvom vi samarbejder, så kan vi ofte spore, at det kunne være bedre. Hvad kan man gøre for at forbedre samarbejdet? Der er flere muligheder: I, der skal samarbejde, kunne eventuelt gå ud og spise sammen i en frokostpause – bare for at lære hinanden bedre at kende. Det er en løsning, som mange vælger. Men I kunne også vælge at få en professionel til at hjælpe jer videre.

Teambuilding er et værktøj

Det handler jo om teambuilding. Og det kan tage tid at udvikle et team. I har måske ikke samarbejdet tidligere. I er måske ikke så meget for at tage de konflikter, der vil opstå, fordi I ved, at samarbejdet er vigtigt. Derfor undgår I at foreslå bedre løsninger eller mere økonomiske løsninger. Det er en fejl. En stor fejl, faktisk. Det er nemlig, sådan at hvis vi ikke fejler, så lærer vi heller ikke. Og ja, fejlen behøver ikke at være skrevet ind i budgettet eller i logbogen over, hvordan projektet skrider frem. Det kan være små fejl i kommunikationen, som bevirker, at I afholder jer fra at se på forslag til forskellige løsninger. Og kan I så være sikre på, at I har valgt den rigtige løsning, når opgaven bliver afleveret?

Få hjælp af en ekspert

Hvis I får sat en professionel, der ved noget om teamudvikling, på jeres hold, så vil I med garanti kunne udvikle et godt team, der virkeligt samarbejder. På godt og ondt. Og som også vil bakke op omkring den løsning, som I ender med at foreslå. Der kan jo godt være, at der vil komme nogle svære spørgsmål til løsningen, inden I kan få lov til at sende den til kunden. Her er det vigtigt, at I som et team kan stå inde for, hvad det er, I har tænkt og gjort. Uden at nogen bakker ud og lunter væk.

Teamudvikling tager som sagt tid. Det vil være fornuftigt, at I er forberedt på det. Især hvis I kan se frem til, at I vil få lignende opgaver, som I skal løse. Start derfor i det små med at lære hinanden at kende. Acceptér, at der vil snige sig fejl ind, og lær af dem. I vil opleve, at når næste opgave skal løses, så er I allerede et meget bedre team, end I tror til at begynde med.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *