Skal du have nyt badeværelse?

26. januar 2021 By Admin

Skal du have nyt badeværelse?

Mange drømmer om at få et nyt badeværelse i deres bolig. Udfordringen er at det er det dyreste rum at etablere og især at renovere. Inden du forsvinder helt ind i din drøm, så er det vigtig at få afklaret hvor mange penge du har til rådighed til projektet.

Indretning af badeværelset

Ligesom med de fleste andre rum, så gælder det om at tage udgangspunkt i dine behov, når du skal planlægge indretningen af et nyt badeværelse. Er du single vil behovet typisk være anderledes end hvis du er en børnefamilie, og det skal man huske at tænke ind.

Hvis der er tale om et badeværelse med mindre plads, så handler det om at udnytte pladsen til perfektion, og holde det hele simpelt med få gode ting i den bedste kvalitet. Det betyder at alt interiør, lige fra spejl til toiletspand skal udvælges nøje. Træ kan i øvrigt være med til at skabe lidt kontrast i rummet. Lyset skal man ikke glemme, da godt lys er essentielt, det gælder især foran spejlet, men er også med til at fremhæve dit kommende nye og flotte badeværelse.

Lav et budget

Med et budget kan du få overblikket over hvad udgifterne til dit drømme badeværelset er. De tilbud du kan få til at starte med er normalt overslags priser, og den endelig slutpris kan variere herfra når alle aftaler er kommet på plads. Husk altid at hente flere tilbud hjem, da prisen kan svinge rigtig meget når det gælder badeværelser.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der trods et detaljeret tilbud stadigvæk kan komme uforudsete ekstra omkostninger til undervejs. Vi anbefaler derfor altid at have lidt luft i budget til disse evt. omkostninger.

Når du har fået overblikket over de faktiske udgifter, så er det tid til at kigge på om beløbet kan betales med ens nuværende opsparing. Dette ville være den billigste løsning, da du undgår at betale renter. Har du slet ingen opsparing eller dækker den ikke de faktiske udgifter, så kan det blive aktuelt at skulle låne penge.

Lån penge til projektet

Det er muligt at låne pengene på lidt forskellige måder, hvis du ikke selv har pengene til rådighed på din konto.

En mulighed som mange bruger er at gå ned til sin bank og forhøre sig om lånemulighederne. Mange vil have mulighed for at tage et lån i friværdien i deres hus. Med denne metode får man et lån hvor renten meget lav, dog kan man normalt ikke låne mere end op til 80% af ens friværdi.

Finansiere med et forbrugslån

Hvis du ikke har en opsparing der helt rækker til at dække dit badeværelsesbudget, så kan det være nødvendigt at tage et såkaldt forbrugslån. Det koster lidt i rente og gebyrer, men giver dig muligheden for at du får det badeværelse du drømmer om. Er der tale om et mindre beløb kan du evt. overveje at benytte din kassekredit.

Afbetaling af badeværelset

Hos langt de fleste firmaer interiør til køkken og bad der tilbyder de at man kan købe deres produkter med et rente- og gebyrfrit lån. Typisk er der tale om et lån, der går helt op til 250.000 kr., og er selvfølgelig værd at overveje hvis man skal handle sådan et sted.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *