Smerter i foden

18. september 2020 By Eskild Strudsberg

Smerter i foden

Som tjener på en stor restaurant er jeg vant til at gå mange km hver dag. Vi kan sagtens gå op til omkring 20 km på en vagt. Måske også 25, hvis vi har meget travlt. Og det hænder. Især de aftner, hvor vejret er godt, og hvor folk kan sidde både ude og inde. Men her, efter at vi er blevet sendt hjem fra arbejde på grund af den her virus, så kan jeg godt mærke, at jeg er blevet lidt sløv og dvask. Og jeg gruer for at skulle tilbage til arbejdet. Ikke på grund af arbejdet. Nej, det er jeg glad for. Men jeg gruer for, at der måske kan ske det samme, som skete, dengang jeg lige var startet.

Jeg havde en hælspore

Ser du, jeg fik nemlig en hælspore dengang. Og det var modbydeligt og smertefuldt. Og jeg er bange for at skulle have sådan en oplevelse igen. Det vil jeg gerne undgå. Men jeg har jo ikke været fysisk aktiv i lang tid. Og nu, hvor vi skal til at åbne igen, så er jeg altså bekymret. Det er ikke så svært at finde hjælp til hælspore. Men det er noget af sin sag at finde sig i smerterne. Mange kan klare det ved at tage smertestillende midler. Det har jeg også gjort i perioder, hvor jeg kunne mærke, at der var uro i foden. Men det er bare ikke en holdbar løsning. Det er lidt som at feje skidtet ind under tæppet. Eller tisse i bukserne for at holde varmen.

Forebyggelse?

Måske skulle jeg derfor gøre noget, så jeg er forberedt, hvis det bliver nødvendigt for mig? Jeg havde i sin tid en fysioterapeut til at hjælpe med hælsporebehandlingen og han var forrygende god til det pjat der! Jeg har læst et sted om noget, der hedder osteopati, og det lyder for mig, som en tiltalende behandlingsform. Sådan lidt holistisk. Noget med, at osteopati går ud på ikke at isolere en øm muskel fra resten af kroppen for at kunne behandle den. Det går ud på, at den ømme muskel, eller det svage led, er en del af kroppen, og man skal tage det med ind i behandlingen, så man undgår at helbrede en skade blot for at skabe en ny et andet sted på kroppen.

Det tiltaler mig. Og jeg vil gerne lige finde mere om det. Inden vi starter på mandag, så skal jeg altså have fundet en behandler til hælesporen, jeg sikkert får. Derfor skal jeg have googlet ”osteopati København & Valby” for at afdække, hvor mange der findes i nærheden af, hvor jeg bor. Det kan ikke være alt for mange. Men det er rart at vide, hvor de holder til, og hvor jeg kan ringe til dem. Hvis nu jeg får brug for det. Vi må se, hvad der sker først. Det bliver rart at komme tilbage til arbejdet. Og måske er jeg heldig. Måske får jeg slet ikke brug for hælsporebehandling overhovedet.

Bedste sted med osteopati

Nå – men det viste sig, at det absolut bedste sted i København for osteopati er dem her: https://copenhagenphysio.dk/osteopati-koebenhavn/, så nu går det den rette vej! Osteopati er faktisk genialt, og jeg fik ekstra blod på tanden efter at have læst denne her: https://www.fraskrivestuen.dk/osteopati-og-smerter

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *