Specialister i Office?

6. maj 2022 By Admin

Specialister i Office?

Der findes mange måder at håndtere uvidenhed på. Én er at ignorere uvidenheden og bare lade stå til. Dette er givetvis den mest fejlagtige måde at håndtere sin uvidenhed på. En anden måde er at forsøge at tilegne sig mere viden, om det, som du ikke ved så meget om. Det kan være en spændende tilgang. Ofte vil du lære så mange andre ting, som du aldrig havde tænkt på. Det er dog også en meget tidskrævende tilgang. Og måske er det ikke altid så succesfuldt, når du gør tingene selv.
Den tredje måde er at få undervisning i emnet af en specialist. Dette er nok den mest effektive måde at få ny viden på. Lad mig give dig et eksempel på, hvor vigtigt det kan være at få den korrekte viden – hurtigt – fra en specialist:

Vanskelige problemer

Vi skulle lave en rapport. Et audit, som det kaldtes. Vi skulle rapportere over, hvordan vi havde brugt rigtigt mange penge på et projekt. Efter rapporteringen ville vi så få medfinansieringen udbetalt. (Hvis rapporten altså blev godkendt!)
Rapporten bestod af flere mindre rapporter, der kom fra de forskellige landes myndigheder, som alle deltog i projektet. Vi fik derfor rapporterne ind via vores mailsystem. Det gik fint. Lige indtil vi så, at et lands myndighed ikke havde forstået, hvordan der skulle rapporteres. Formatet som vi – konsulenterne – havde undervist dem i, var ikke overholdt. De havde bare sendt os en rapport med titler og beløb.

Office 365 specialister på banen

Vi måtte derfor undersøge, hvad der var problemet. Vi fandt frem til, at den pågældende myndighed ikke havde personale nok, og derfor måtte en uvidende person sidde og gætte sig frem. Vi tilkaldte derfor nogle Office 365 specialister fra Peoplenet i det pågældende land og bad dem om at give den uvidende person en hurtig – men effektiv – introduktion til Excel.

Office 365 specialisterne spurgte os, om vi ville have, at personen skulle igennem alle de forskellige Excel Kurser, som de kunne tilbyde ham. Vi mente ikke, dette var helt nødvendigt. Men et basalt kursus i, hvordan Excel fungerer, hvordan man kan linke forskellige ark og filer sammen, og hvordan man kan sætte formler op, så der ikke skal bruges uendelige timer på at finde en lille regnefejl. Vi sendte vores format til Office 365 specialisten, som skulle undervise den pågældende person.

Det gik hurtigt og godt

Der gik en uge. Så fik vi en ny rapport fra myndigheden. Fejlfri. Vi blev naturligvis glædeligt overraskede over, hvor hurtigt det gik. Vi fik hele rapporten sendt til tiden, og alle landes myndigheder fik den medfinansiering, de havde krav på. Og de fik den til tiden, så projektet kunne fortsætte. Havde vi ikke fået den rigtige rapport frem til tiden, så havde vi alle måttet se frem til, at projektet blev forsinket, og at vi måtte skændes om, hvem der havde krav på medfinansiering. Ham, der fik undervisning af Office 365 specialisten, er i dag selv en superspecialist i Excel. Han blev grebet af applikationens magi. Fik flere Excel kurser (som han selv finansierede) og arbejder i dag som konsulent i et firma, der tilbyder kurser i Microsoft 365 kurser.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *