Stress af ingenting?

8. oktober 2021 By Admin

Stress af ingenting?

Kan man få stress af ikke at lave noget? Jeg tror det faktisk. Det kan være utroligt stressende at gå derhjemme og fundere for sig selv. Ikke at have noget at rive i. Og ligegyldigt hvor mange tossede ting man kan finde på at beskæftige sig selv med, så er tankerne der hele tiden: Hvorfor har jeg ikke arbejde? Det er utroligt, hvad jeg kan finde på at lave her i min bolig, bare for at holde mine tanker på afstand: 3 x 1 times træning på stuegulvet. Morgen, middag og aften. Overdrevent lange overvejelser om hvilke appelsiner jeg skal købe, hvis jeg går i supermarkedet: Dem fra Kreta eller dem fra Spanien?

Læser jobopslag

Timevis med nærlæsning af jobopslag. Og endnu flere timers forbrug på at skrive ansøgninger. Og selvfølgelig finder jeg også på mange svinkeærinder for ikke at skulle sætte mig ved min PC og skrive endnu en ansøgning. Men tankemylderet og følelsen af mindreværd er efterhånden ved at få mig helt ned på knæ. Jeg sover også dårligt. Min vejleder på jobcenteret forsøger at være optimistisk, når vi har møde. Han siger, at jeg nok skal finde noget. Jeg skal bare være tålmodig.
Men min tålmodighed er ved at løbe ud. Jeg får stadig dagpenge. Men på et tidspunkt så bliver der altså skåret over for dem også. Jeg skal bare finde et job.

Tæt på panik

Men sådan som jeg har det nu, hvor jeg næsten er i panik over min jobsituation, så er jeg faktisk ikke helt fit til at gå på arbejde: Jeg er nervøs og får hjertebanken hver gang, jeg har sendt en ansøgning. Tænk nu, hvis jeg bliver inviteret til jobsamtale? Jeg må gøre noget ved det her. Det ligner mig ikke. Da jeg havde arbejde, var jeg ret cool. Havde slet ikke problemer med at skulle løbe stærkt på jobbet. Havde heller ikke de søvnproblemer, jeg har nu. Og jeg var da også til adskillige jobinterviews hos potentielle arbejdsgivere.

Måske få coaching mod stress?

Men hvad skal jeg gøre? Finde en stress coach i Aarhus og starte et forløb, så jeg kan få styr på alle tankerne og frygten for ikke at være god nok? Det vil sikkert være fornuftigt, hvis jeg gør det. Har jeg råd til det? Egentlig ikke. Eller måske. Hvis jeg nu sætter mig ned og kigger grundigt på min økonomi, kan jeg så finde nogle beløb hist og pist, som kan sikre, at jeg kan betale en stresscoach? Det er bestemt ikke usandsynligt. Jeg kan starte med at holde op med at ryge. Det vil spare en del penge sammen. Jeg kan måske også skære lidt i madbudgettet ved at købe flere tilbudsvarer. Måske skulle jeg opsige mit abonnement på Netflix. Jeg ser jo alligevel ikke deres film eller serier.

Jo det skal nok lykkes mig at finde pengene, så jeg kan komme i forløb hos en coach i Aarhus. Det skal jeg bare. Jeg skal væk fra den her trummerum, som får mig til fuldstændigt at miste min selvtillid. Jeg vil tilbage til et godt liv.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.