Stressende

25. august 2020 By Eskild Strudsberg

Stressende

Når man arbejder i en stor organisation, så kan det være temmelig stressende hele tiden at bevare overblikket. Der sker nemlig konstant forandringer et eller andet sted i organisationen, og de kan have betydning for, hvordan arbejdsgange er et andet sted.
Sådan var det i det mindste i den organisation, hvor jeg arbejdede indtil for et år siden. Den mindste forandring, der skete, havde konsekvenser for den afdeling, som jeg arbejdede i.

Vi er vanedyr

Nu er det jo sådan, at vi mennesker er vanedyr. Vi har nogle rutiner, som vi følger. Det kan fx være vores morgenrutine. Den ændrer vi sjældent på. Sådan har vi også nogle rutiner på arbejdet. Der er nogle processer, vi har vænnet os til, og vi følger dem. Når de rutiner nødvendigvis bliver ændret konstant, så kan der ske det, at det danner kaos hos os. Psykisk kaos. Vi kan blive stressede. Og det skete for mig. Jeg gik simpelthen ned med hovedpine, hjertebanken og flere forskellige, mærkelige udbrud.

Stresscoaching

Heldigvis opdagede vores personalechef, at jeg havde stress, og jeg fik et stresscoaching forløb hos https://lifeconsulting.dk/stresscoaching, hvor jeg lærte at håndtere forandringerne bedre. Det var ikke nemt at komme igennem, men det lærte mig, at forandringer godt kan være til det gode. Jeg lærte også at insistere – over for mig selv – at jeg skal have det godt. Jeg lærte, at nogle af de rutiner, jeg fulgte, faktisk bremsede mig i at have det godt.

Det har så ført til en kæmpe forandring i mit liv: Jeg endte med at sige mit job op og søge en spændende stilling i et lille firma. Jeg fik stillingen og har arbejdet her i de sidste 6 måneder. Det er fedt, og jeg har det godt igen. Ja, faktisk så føler jeg, at jeg kan meget mere nu. Også tage initiativ til at ændre på ting i firmaet efter alt det, jeg har lært.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *