Supreme

19. april 2021 By Eskild Strudsberg

Supreme

Jeg var ikke klar over, at der findes sådan en subkultur inden for streetwear. Men det har jeg opdaget, at der gør. Jeg har altid tænkt på streetwear som casual tøj. Du ved sådan noget med jeans, hoodies og sneakers. Faktisk har jeg opdaget, at der findes flere subkulturer. En af dem går i retning af, at tøj ikke må koste særligt meget, og det skal helst være så anonymt som muligt. Men der er også en anden subkultur, som gør meget ud af, at tøjet er lavet i supergod kvalitet, og det er faktisk slet ikke så billigt. Det skal naturligvis være anonymt, men ikke sådan forstået, at det ikke må være tøj fra kendte brands. Vi ved alle, at Nike sportssko er populære. De hører da – i min optik – også til i kategorien streetwear.

Mere luksuriøst

Men vidste du, at der findes hoodies og t shirts, som faktisk er ret luksuriøst, og det afspejles på kvaliteten. Jeg opdagede det for nylig. Jeg var nemlig til fødselsdag hos min nevø. Han blev 16 år og holdt naturligvis fest for sine klassekammerater og en separat middag for familien.

Da jeg ankom til middagen, gav jeg ham naturligvis en fødselsdagsgave. Den indeholdt 3 t-shirts, som jeg havde købt til ham, fordi på hans ønskeseddel stod der, at han ønskede sig sådan nogle. Så jeg købte 3 til ham.

Bytte til Nike?

Han blev glad. Men han spurgte mig, om han måske måtte bytte dem til noget andet, fordi han havde fået t shirts i massevis, og han ville gerne købe noget andet Nike tøj. Jeg sagde selvfølgelig, at det er helt i orden, at han bytter gaven. Af nysgerrighed kunne jeg ikke lade være med at spørge ham om, hvad han helt præcist gerne ville have. Han nævnte noget om, at han gerne ville have en hoodie. Eller måske bare en Supreme t shirt. Jeg må indrømme, at jeg ikke forstod logikken. Men det er ikke min sag. Han ved, hvad han gerne ville have.

Skulle da lige researche lidt

Dagen efter middagen – som var rigtig hyggelig – sad jeg ved min computer og legede på internettet. Jeg kom i tanke om, hvad min nevø havde sagt. Så jeg ville lige undersøge, hvad det er, der er så fascinerende ved en Supreme t shirt. Jeg søgte og fandt en e-shop. Det første jeg lagde mærke til, var, at t shirts fra Supreme har nogle fantastiske motiver på maven. Det næste, jeg lagde mærke til, var, at Supreme ikke kun sælger t shirts. De sælger også hoodies, klistermærker og fx sjippetove. Lidt sjovt. Jeg var ikke klar over, at streetwear-moden også bevæger sig ind i helse- eller fitness-sektorerne. Men åbenbart. At de så også sælger klistermærker til computere var en stor overraskelse. Og dog alligevel ikke. Et eller andet sted skal man jo skille sig ud. Og fordi vi sidder sammen og hygger os med hver vores laptop eller tablet, betyder jo ikke, at den ikke kan skille sig ud. Og hvordan får man sin laptop til at skille sig ud: Ved at sætte klistermærker på den.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *