Terapi i København

7. august 2020 By Admin

Terapi i København

I de sidste par måneder har jeg været meget uligevægtig sådan humørmæssigt. Det ene øjeblik er jeg glad. Det næste bliver jeg så trist og ulykkelig. Jeg har også lagt mærke til, at jeg får de her hedeture, hvor jeg synes, at jeg er nødt til at lufte ud. Hele tiden. Også selv om her kun er 7 graders varme, og jeg ved, at jeg har luftet ud for 1 times tid siden. Det er overgangsalderen. Det er jeg sikker på. Det er ikke sjovt. For det første sker der noget med kroppen. Ligesom dengang man kom i puberteten og heller ikke kunne finde balance i sin hverdag. Enten blev man hidsig og arrig. Eller også var man sød og næsten overkærlig. Det er lidt den samme følelse. Bortset fra, at man har alle erfaringerne fra sit voksne liv. Dem havde man jo ikke, da man kom i puberteten. Men der er mange punkter, hvor de to faser ligner hinanden meget. Og jeg er altså kommet i overgangsalderen. Jeg kæmper ikke kun med at jeg tager på i vægt. Jeg kæmper også meget med mit ustabile humør.

Fuld af forståelse

Min mand er fuld af forståelse og støtter mig så godt, han kan. Men han kan jo ikke ændre på, at jeg sommetider ryger ind i et sort hul, hvor jeg synes, at livet ikke er værd at leve. Jeg bliver gammel. Jeg er grim. Jeg bliver fed. Jeg er ikke noget som helst værd. Det er sådan et kort resume over følelserne, jeg har. Og når jeg taler med min mand, om det, så siger han, at det ikke passer. Han forsøger at få mig op af det hul, min psyke er faldet ned i: ”Du er ikke grim. Du er kvinde. Du er fantasifuld. Du er skøn.” Ja, han er sød og forstående. Men alligevel. Jeg synes, at jeg har brug for hjælp til at komme igennem denne periode. Den fører ændringer ind i mit liv, som jeg skal leve med resten af mit liv. Det er en stor udfordring for mig at håndtere alene. Så her på det sidste har jeg virkeligt overvejet at få hjælp. Til den psykiske del af processen.

En god psykoterapeut i København

Den fysiske hjælper, min læge, mig med. Så jeg har fundet en psykoterapeut i København – https://healthyyou.dk/psykoterapi/ , som har god erfaring med at behandle mennesker, som kommer ind i den psykiske krise, som overgangsalderen kan blive.
Terapeuten er en mand. Og det var godt nok svært for mig at være ærlig, når jeg var til samtale hos ham de første par gange. Jeg tænkte: ”Hvad ved en mand om, hvad man føler som kvinde, når man føler sig grim og usexet? Hvad ved en mand om, hvad det vil sige at føle sig gammel og skulle være aktiv og smuk på sin arbejdsplads?”

Mine tanker er blevet gjort til skamme. Min terapeut ved ikke alt om kvinder. Men han ved alt om, hvad det vil sige at tvivle på sig selv. Og det er den tvivl, som jeg har i mig. Og den er han altså god til at hjælpe mig til at håndtere.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.