Venteliste til efterskole

30. oktober 2021 By Admin

Venteliste til efterskole

Ok, min kæreste og far til mine børn er ofte lidt for meget på forkant med tingene. Han er lidt af en nørd en gang imellem. Han kan godt lide at planlægge tingene lang tid i forvejen for så bare lige at ændre planerne i sidste øjeblik. På den ene side er det godt, at han planlægger tingene. Så er der ligesom struktur og rammer i hverdagen. På den anden side er det også godt, at han så ændrer planerne i sidste øjeblik. Det giver jo noget spænding og dynamik i en hverdag, der kan gå hen og blive alt for struktureret. Lidt, ligesom når man er til en koncert, og hvor musikerne spiller et nummer, som man godt kender for så lige pludseligt at begynde at improvisere i stykket.

Positiv overraskelse

Man får en overraskelse og bliver glad. Måske også lidt frygtsom. Det kommer selvfølgelig an på, hvad det er for noget musik, man hører, og hvor følsom man er. Det er ok for mig, at han har den tendens og måske dårlige vane. I mit liv betyder det ikke så meget. Men jeg er lidt uenig med ham i, at han planlægger vores søns liv. Det mener jeg faktisk, at han ikke har ret til. Vores søn skal naturligvis have det bedste, vi kan give ham. Og det er noget, vi kan planlægge.

Skrevet op til musikefterskole

Men vi kan altså ikke planlægge, at vores søn vil være musiker ligesom sin far og dermed skrive ham op på venteliste til at komme på en musikefterskole på Fyn flere år ude i fremtiden. Vi har jo slet ikke konstateret endnu, at han vil i den retning. Det kan da godt tænkes, at han meget hellere vil arbejde sig i retning af at blive kemiker eller kok. Det er for tidligt at sige noget om endnu. Drengen går jo kun lige i 5. klasse.

Men den slags ignorerer min kæreste altså. Han er fuldkommen kold overfor mit argument om, at der kan være andre – lidt ældre børn – som måske burde have vores søns plads på ventelisterne. Der er jo rift om pladserne på de fleste musikefterskoler. Og så længe vi ikke ved, om vores søn vil beskæftige sig mere intensivt med musik, så mener jeg ikke, at vi kan være bekendt at fylde på en venteliste, når behovet er så stort.Mange elsker jo efterskolerne, som man kan læse om her for eksempel.

Noget af en krudtugle

Det er faktisk en kilde til nogle store skænderier imellem os. Jo han er en temperamentsfuld herre at bo sammen med. Og når man sætter en ildflue (mig) sammen med en krudtugle (ham), så eksploderer tingene sommetider. Vi har lige haft et stort skænderi om det. Og jeg surmuler nu. Sidder i mit hjørne og kigger vredt på ham. Han ignorerer mig. Med stoisk fornærmelse i sit ansigtsudtryk.

Men han er også en god og kærlig far – og kæreste! Jeg ville ønske, at han ville forsøge at lægge den der planlægger-dille fra sig og bare flyde lidt mere med. Det kan jo være, at vores søn hellere vil beskæftige sig med skuespil. Eller design. Eller som jeg nævnte kemi.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *