Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du vælger at sammenlægge dine lån. Ofte betaler man en masse udgifter i forbindelse med hvert eneste lån, hvorfor det er rigtigt dyrt med mange små lån.

Det kan være bidragssatser, stiftelse, diverse årlige omkostninger og mange andre gebyrer. Samtidig får man ofte en bedre rente, hvis man samler det til et stort lån i stedet for at holde fast ved de mange små lån.

Har man derudover valgt at tage de mange små lån som forbrugslån ved diverse online firmaer, så er der rigtigt mange penge at spare, ved at tage et stort lån i en bank. Læs mere her

Din økonomi er afgørende for dine muligheder

Jo stærkere økonomi du har, jo bedre forhandlingsmuligheder har du for at få et stort og billigt lån, i stedet for alle de små dyre, som du har i forvejen.

Bankerne vil have sikkerhed for deres penge, og jo mere sikkerhed du kan tilbyde, jo bedre forhold skal du også tilbydes. Det er dog langt fra alle banker, som bare tilbyder et godt lån til at starte med. Man skal nærmest altid forhandle med banken, da der er mange penge at spare ved at forhandle om lånet.

Du skal desuden ikke låse dig fast på en bank, men i stedet tale med flere forskellige banker. Der er efterhånden rigtigt mange banker i Danmark, så vil den ene bank ikke give dig et godt tilbud, så fortsætter du bare til den næste bank, hvor du kan høre om dine lånemuligheder.

Har du et fast job taler det rigtigt godt som sikkerhed, og især hvis det er et job i en branche med lav arbejdsløshed. Hermed er der ikke så stor risiko for at blive fyret, hvorfor banken bør give dig en billigere rente. Du skal dog selv være opmærksom på dine økonomiske fordele, så du kan bruge dem til at forhandle med banken.

Kan du samtidig vise banken et fornuftigt budget, som viser at du ikke bruger flere penge end du tjener, så viser dette ansvarlighed og du kan ligeledes bruge dette til at handle med banken om billigere priser på et samlet lån.

Undgå de små lån til at starte med

Er man først faldet i fælden med de mange små lån, som skal man som nævnt hurtigst muligt tale med nogle banker om at få oprettet et stort samlet lån, så der kan sparer penge på de mange små lån, der så skal betales ud.

Det bedste er dog klart at have et overblik over sin økonomi, så man undgår at oprette alle de små lån til at starte med. Med lidt overblik kan man lave et budget for fremtiden, og hvis det så bliver nødvendigt at låne penge, så tal med en bank om et lån af den rette størrelse.

Det med lige at låne nogle få tusinde kroner, fordi man står og mangler pengene akut, så er man bare i en rigtig dårlig forhandlingssituation. Dette udnytter långiverne, så du kommer til at betale overpriser.

Hav derfor altid en realistisk økonomisk plan for din egen økonomi, og lån penge af så få omgange som muligt.