Du kan ikke undvære et gyngestativ i haven

10. maj 2018 By Admin

Du kan ikke undvære et gyngestativ i haven

Foråret og forhåbentligt sommeren står snart for døren, og det er tid til at haven skal have en omgang. Men ikke nok med at der skal luges ukrudt, slås græs og klippes hæk, så skal der også tænkes forlystelser til børnene.

Noget som alle børn de elsker, det er at gynge. Et gyngestativ i haven er et must, og det er ikke målrettet om du har piger eller drenge. Begge køn elsker at gynge.

Gør det selv manden

Hvis du er gør-det-selv manden, så er der selvfølgelig nogle ting som du skal være opmærksom på i forhold til sikkerheden for børnene. Den sikkerhed er der taget højde for hvis du køber dit gyngestativ hos en forhandler, der ikke må forhandle det, hvis ikke det er sikkerheds godkendt.

At lave et sikkerhedsgodkendt gyngestativ, kan godt være lidt en jungle at finde nogle krav eller specifikationer til hvordan det skal laves, men på bygselvviden.dk er der en artikel hvor du finder en beskrivelse af hvordan du laver et gyngestativ som lever op til sikkerhedskravene.

Artiklen sætter virkelig fokus på at du får lavet et gyngestativ som lever op til sikkerheden. Her bliver der blandt andet skrevet om de forskellige gynger man kan bruge. Både de gynger man bruger til de helt små, og helt op til at man bruger bil/traktor dæk som gynge, og sikkerheden der skal være ved at bruge sådan en model af gynge. Der bliver også fortalt om de forskellige måder at man kan opbygge et gyngestativ på.

Men det er bestemt en artikel der er et besøg værd, da man får et rigtig godt indblik i hvad det vil sige at have sikkerheden i orden, når man går i gang med et Gør-Det-Selv gyngestativ.

Kæde eller reb

Et eksempel jeg vil hive frem fra artiklen, er noget som der sikkert ikke er mange der spekulere over, når de skal i gang med at lave et Gør-Det-Selv gyngestativ. Nemlig om det er kæde eller reb man skal bruge til at hægte gyngen på stativet. Og ikke nok med det, så er der også sat fokus på hvis man vælger det ene eller det andet. Her bliver det tydeliggjort at hvis man for eksempel vælger at bruge kæde, så er der nogle ting man skal være opmærksom på.

Det er for eksempel meget vigtigt at man bruger en kæde, hvor det ikke er muligt for barnet at få sine fingre til at side fast i kæbeleddene. Dette kan være ekstremt vigtigt for om barnet kan brække fingrene, eller i værste tilfælde miste dem. Noget man kan gøre for at mindske risikoen for at barnet kan få fingrene i klemme er ved at påmontere en form for beskyttelse på kæden. Det kunne eksempelvis være at man kørte kæden gennem i have slange, som så skulle hindre at kæden er blotlagt der hvor man normalvis vil holde, når man gynger. Kig evt her.

Der er også fokus på den højde gyngen skal have over jorden, og længderetningen af når gyngen er i svingninger.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *