Er du klar til at skifte til en elbil?

23. august 2022 By Admin

Er du klar til at skifte til en elbil?

Salget af plug-in biler oversteg 2,27 millioner i 2021, hvilket viser, at flere og flere vælger at gå over til elbiler. Med stigningen i benzinpriserne og den stadigt voksende bekymring for bilers emissioner, hvor meget ville et skift til en elbil så spare dig i emissioner og penge?

 

For at finde ud af det har money.co.uk undersøgt omkostningerne ved en gennemsnitlig benzinbil sammenlignet med en elbil samt omkostningerne ved at tilbagelægge den gennemsnitlige kørselsafstand i løbet af et år. Ud fra dette kan de afsløre, hvilke europæiske lande der kan spare flest penge ved at skifte til en elbil.

 

#1 Danmark:

Money.co.uk kan afsløre, at man kan spare flest penge ved at købe en elbil i Danmark. En elbil ville koste 26.000 euro mindre end en benzinbil. Med besparelser på over 50 % og med Danmark som mål at have 775.000 elektrificerede køretøjer i 2030 er det nu det bedste tidspunkt at gå over til elbiler af hensyn til både din pengepung og miljøet.

 

#2 Norge:

På andenpladsen kommer Norge, hvor du ved at købe en elbil kan spare 17.000 euro i forhold til en benzinbil. I februar 2022 havde batteridrevne køretøjer en andel på 64 % af det norske marked, hvilket afslører deres popularitet. Norge fortjener sin høje placering på grund af de forskellige skatteincitamenter, der er indført, hvilket gør elbiler meget overkommelige sammenlignet med køretøjer med højere emissioner.  https://www.billigladestationer.dk/ladekabler/

 

#3 Frankrig:

På tredjepladsen ligger Frankrig, hvor den gennemsnitlige elbil koster 9 000 EUR mindre end sin benzindrevne pendant. Sammenlignet med de to første resultater er dette et betydeligt fald i besparelserne, men denne pris omfatter dog Frankrigs statstilskud på 1 000 EUR til køb af en elbil.

 

James Andrews, en talsmand fra billigladestationer, giver vejledning om valg af den perfekte elbil:

 

Overvej fordelene: At skifte til en elbil eller varevogn betyder ingen emissioner fra køretøjet, billigere vægtafgift samt at slippe for afgifter for emissionszoner i byerne. Men der er ingen tvivl om begrænsningerne i rækkevidden, den længere opladningstid og de generelt højere købspriser. Så sørg for, at du bør afveje dine muligheder i forhold til benzin-/hybridkøretøjer for at se, hvad der passer bedst til dine specifikke behov.

Overvej opladningspunkter: Selv om elbiler bliver mere og mere almindelige, er det stadig sværere at få adgang til hurtigopladere end at finde en benzinstation. Mens millioner vil kunne oplade derhjemme eller på arbejdet, skal du, hvis det ikke er en mulighed, sikre dig, at der er offentlige punkter tilgængelige i nærheden, før du forpligter dig til et køb.

Er en elbil det rigtige for dig? Hvis du ikke er sikker på, om du kan forpligte dig til at købe et 100 % elektrisk køretøj endnu, kan hybridkøretøjer bygge bro over hullet, mens infrastrukturen og teknologien udvikler sig yderligere. Du behøver ikke udelukkende at være afhængig af opladningssteder, og hybridbiler udleder stadig mindre forurening end konventionelle benzinbiler.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *