Føl dig sikker på bilferien

22. juni 2018 By Admin

Føl dig sikker på bilferien

Sommeren er over os, og det betyder, at rigtig mange danskere snart er på vej langt sydpå for at holde ferie. Det foregår i mange tilfælde som bilferie, som kan være en meget fleksibel måde at holde ferie på både for par og familier.

I denne artikel skal vi kigge på, hvordan du gør bilen klar til sådan nogle ture, og hvordan du kan føle dig sikker på vejene i hele Europa.

Mange tænker nok i øjeblikket, at det nærmest ikke er nødvendigt at tage til udlandet for at holde sommerferie. Vejret har ganske enkelt været fantastisk i det sene forår, og det samme tyder det på, at det bliver i sommeren. Mange vælger dog alligevel at tage turen ned igennem Europa – blandt andet fordi vejret trods alt er mere sikkert på disse kanter. Det kan samtidig være interessant at opleve andre kulturer og se steder, man ikke lige oplever i hverdagen.

Når man vælger at tage på bilferie, er det naturligvis forbundet med nogle andre glæder og udfordringer, end hvis man vælger de klassiske charterrejser i fly. Der er mere transporttid, men der er også en helt anden fleksibilitet, som kan være virkelig lækker, når man er afsted som par eller med børnene.

Tjek bilen ordentligt efter

Man skal naturligvis altid sørge for at få tjekket bilen ordentligt efter, før man tager ud på disse lange ture. Gør man ikke det, vil der være større risiko for, at der pludselig opstår problemer på turen, som man simpelthen er nødt til at få fikset. Det kan være træls, hvis man skal ringe efter vejhjælp i udlandet, eller hvis man er nødt til at tage ind forbi en mekaniker og få hjælp. Det koster penge, og det kan samtidig forsinke den ferie, man har glædet sig til.

Derfor er det altid klogt at tage en tur forbi mekanikeren og få tjekket op på tingene. Er man på ferie med campingvognen, er det eksempelvis vigtigt at få monteret anhængertrækket rigtigt. Er man ikke selv ekspert indenfor det område, kan det være en fordel at få det gjort af fagfolk. Der kan også være mange andre tidspunkter, hvor det er godt at få monteret sit anhængertræk af en professionel. Det kan være, hvis man skal køre med trailer, eller hvis man bare gerne vil have muligheden for at kunne køre med noget bagpå.

Tænk over belastningen af bilen

Når man tager på bilferie, får bilen altså bare en helt anden belastning, end den ellers er vant til. Først og fremmest kører den rigtig langt, hvilket selvfølgelig kan være hårdt for motoren og andre dele af bilen. Det bør man naturligvis tage en smule højde for og have i baghovedet, når man kører så langt ned gennem Europa.

Derudover er der også en stor forskel i den vægt, bilen skal bære. Er man mange afsted, og har man en masse tung bagage med, vil det naturligvis være en større belastning for bilen. Det bør man tænke over, når man kører, for det kan sagtens have betydning for, hvordan bilen skal håndteres.

Måske skal man køre i lavere gear i nogle situationer, og måske er det også for sikkerhedens skyld rigtig vigtigt, at man overvejer, hvordan man drejer i skarpe sving. Der kan være en masse ting, som er gode at tænke over, når der er mere vægt i bilen, end man er vant til.

Tag nogle gode pauser

Bilen har selvfølgelig også godt af nogle pauser. Motoren bliver måske varm, hvis man kører rigtig meget, og har man ikke en helt ny bil, vil den måske have endnu mere brug for at hvile sig lidt. Det behøver dog ikke at være så slemt, at man skal have nogle pauser, for det giver bare muligheder for, at man også selv får et afbræk. Det kan betyde, at man måske kan få oplevet en masse på vejen, og det er for mange også en vigtig del af turen.

Måske tager man ligefrem et par overnatninger på vejen, hvor man ser nogle steder, man ellers aldrig ville komme forbi. Sommetider skal man ikke køre ret langt væk fra motorvejen, før man kan finde en masse interessant natur og kultur, som man kan gå lidt på opdagelse i.

 

 

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *