Forførende rent

8. januar 2019 By Eskild Strudsberg

Forførende rent

I dag skal jeg hen til fruen, der bor oppe i den der store villa. Hun bor der helt alene og har svært ved at klare rengøringen. Hun er 75 år gammel, så ja, det er forståeligt, kræfterne er der ikke til, at hun kan klare hele hytten selv.
Hun kan klare en hel del, og hun er skrap. Men hun ved også, at der er en grænse for, hvor meget hun kan.

Aarhus

Jeg arbejder for et firma, som laver rengøring i Aarhus og omegn. Jeg har været ansat der i 7 år nu og er glad for mit job. Egentlig er det ikke rengøringen, som gør mig glad. Nej. Det, som gør mig glad, er, at jeg møder mange forskellige mennesker. Det er meget tilfredsstillende. Jeg kan jo godt lide mennesker, og jeg kan lide at se, at de har det godt. Rengøring er en sekundær ting. Jeg er ikke den boglige type, men jeg kan godt lide at følge med i, hvad der sker ude i verdenen. Så jeg har altid noget, jeg kan tale med kunderne om. Det kan jeg mærke, at de sætter pris på. Mange af kunderne, jeg bliver sendt ud til, er ensomme. Enten er de skilt, eller deres ægtefælle er død. De har brug for hjælp til det praktiske. Rengøringen. Men de har også brug for lidt selskab i ny og næ. De fleste bliver også rigtigt glade, når deres hjem er rent og dufter af frisk luft. Et rent hjem er utroligt vigtigt for vores velbefindende.

Når jeg er færdig oppe hos fruen, så skal jeg videre til konteret inde i centrum. Jeg regner med at være der lige inden de alle sammen er gået hjem. Det er sjovt lige at sige hej til dem og få en melding, om de har kunnet følge med i dagens gerninger. De har nemlig travlt på det kontor. Og det er vigtigt, at de har et godt indeklima. Det er det, jeg sørger for. De skal kunne trække vejret uden at få støv ned i lungerne. At nogen af dem så ryger, det må de selv om. Jeg skal bare ikke være skyld i, at de udvikler allergi eller bliver syge, fordi kontoret er snusket.

Jeg er uddannet rengøringsassistent – eller sanitetsmedarbejder, som nogle kalder det. I gamle dage hed det vist bare rengøringsdame. Og jeg er faktisk stolt af det. Jeg ved, at mange ser ned på arbejdet, jeg laver. Jeg ved også, at det faktisk er meget få mennesker, der virkeligt ved, hvordan de skal håndtere rengøringsmidlerne. Det er jo kemikalier, og vi skal passe på. Jeg havde en gang en kollega, som ikke var uddannet. Hun fik ødelagt sine hænder, fordi hun brugte klor forkert. Hun anede heller ikke, hvordan man vrider en klud korrekt.

Selv passer jeg på med kemikalierne, og med arbejdsstillingerne. Rengøring er god motion, men det skal altså udføres korrekt. Ellers bliver kroppen slidt ned alt for hurtigt. Det er sin sag at slæbe en spand fyldt med varmt vand og sæbe en enkelt gang om dagen. Men gør du det 20 gange, så skal du vide, hvordan du bedst bruger din krop.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *