Den gode nattesøvn

31. oktober 2018 By Eskild Strudsberg

Den gode nattesøvn

Der er ikke noget mere opslidende end ikke at få en god nattesøvn. Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for en bedre søvn. Et mørkt soveværelse er et af dem, ikke at se TV i sengen er et andet. Du kan også få en bedre søvn ved at bruge sengetøj i en god kvalitet – for eksempel i 100% bomuld. Sørg også for, at du holder dig varm ved for eksempel at lægge en plaid over din dyne, hvis det er koldt.

Dufte

Vi har her set på en anden løsning – nemlig brugen af essentielle olier. Du kan bruge essentielle olier direkte på huden, eller du kan bruge dem i en diffusor. Hvilke olier kan du så bruge til en bedre søvn? Og hvordan bruger du dem?

De mest almindelige essentielle olier til en god søvn er følgende:

  1. Lavendel er velkendt for sin beroligende effekt. Lavendel kan også sprøjtes på dit sengetøj. Der findes sprays specielt lavet til sengetøj.
  2. Frankincense er et andet godt bud på en olie til en bedre søvn. Derudover gør den dig afbalanceret og rolig, og det er jo en dejlig følelse af falde i søvn på.
  3. Cedertræ er også effektivt – og så hører den også til de lidt billigere olier at anskaffe. Den får din krop til at udskille mere melatonin, som er det stof (hormon), vi bruger til at sove.

Hvordan?

Du kan bruge disse olier på flere måder. Du kan blande dem med for eksempel kokosolie og putte dem under fødderne eller indersiden af dine håndled. Du kan anskaffe en diffusor og komme dråber i vandet. Det dufter godt, og du kan nyde godt af de afslappende egenskaber. Køb ikke dine olier for billigt – det skal være olier af god kvalitet for den bedste effekt.

Som med olierne gælder det også med din indretning: Køb god kvalitet! Det er billigere i det lange løb, og det hæver din glæde vedhverdagen. Tjek for eksempel den yderst lækre webshop Merville – de ved, hvad det handler om!

Har du erfaring med at bruge essentielle olier til en bedre søvn – og hvordan bruger du dem?

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *