Få et lån trods registrering i Debitorregistret?

21. april 2019 By Admin

Få et lån trods registrering i Debitorregistret?

Har du været så uheldig at ryge i Debitorregistret, deler du skæbne med tusinder af andre danskere. De fleste af os har mange månedlige udgifter, og det er nemt at komme til at sidde i en situation, hvor regninger og andre betalinger har hobet sig op.
Hvis det blot er en enkelt eller to ubetalte opkrævninger det drejer sig om, er det ikke så slemt. Det får de fleste halet ind på. Men hvis situationen er vokset over hovedet på dig og regningerne gennem længere tid ikke er blevet betalt, begynder det at blive rigtig svært at få vendt skuden.
Det behøver dog ikke at betyde, at et forbrugslån nu er helt lukket land. Det er ganske vist en del sværere at opnå et lån, men det kan stadig lade sig gøre. Du kan for eksempel læse om hjælp til Debitorregistret hos Laanpengetrods og se mere om mulighederne i den situation.

Hvorfor ender jeg i Debitorregistret?

Debitorregistret er som navnet siger en database, hvor det man kalder ‘dårlige betalere’ bliver registreret. Det drejer sig både om skyldnere af gæld til det offentlige og til private kreditorer. Der er en minimumsgrænse for registrering, men den er meget lav og registrering starter allerede ved 200 kroner. Dog er det sådan, at hvis din samlede gæld er mindre end 1000 kroner, så står du ganske vist i registret, men er ikke synlig for registrets kunder.
Man ender i Debitorregistret hvis man efter gentagne rykkere ikke har betalt sine regninger. Det er altså ikke sådan, at du ryger på listen over dårligere betalere, straks der er en ubetalt. Heldigvis, for de fleste af os har prøvet at forlægge et girokort eller simpelthen bare glemme alt om en regning og pludselig er betalingsfristen overskredet.
Ifølge reglerne skal der udsendes mindst tre rykkere fra din kreditors side, før han eller hun må foretage en registrering af dig i Debitorregistret. Det skal desuden fremgå tydeligt af den sidste betalingspåmindelse, at du nu vil blive registreret som dårlig betaler, hvis gælden stadig ikke indfries.

Lån med kautionist

Som nævnt er det meget svært, at få godkendt et nyt forbrugslån, hvis man er optaget i Debitorregistret. Det skyldes naturligvis, at de færreste kreditorer har lyst til at låne penge ud, som de ikke er sikre på at få tilbage. Det er oftest heller ikke nogen særlig smart idé, at låne flere penge, hvis man allerede skylder mere end man rent faktisk kan betale. Der kan dog være situationer, hvor det alligevel er det bedste valg, og her kan man eventuelt forsøge med en kautionist. Kautionisten stiller garanti for betalingen overfor låneudbyderen, og gør det dermed muligt for dig, at opnå et lån ad den vej.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *