Gamer stole

28. juni 2019 By Eskild Strudsberg

Gamer stole

Der bliver brugt mange timer foran skærmen ovre hos min nabo. Han sidder og spiller Xbox med sin knægt, som bor 500 km fra ham. Fraskilt far med dårlig samvittighed overfor sin søn, fordi de ikke kan være fysisk sammen. Så spiller de mindst 2 – 3 timer Xbox i stedet for – hver dag. Ok, det er en måde at være sammen på og i mangel af bedre, så er det nok det bedste, han kan finde på. Men når drengen endelig besøger ham, så sidder de også og spiller Xbox. Nå, det er ikke min opgave at fortælle ham, at de sidder på en forkert måde. De finder nok ud af det. Jeg kan så håbe på, at det ikke er for sent.

Ergonomi

Jeg kan bare ikke lade være med at tænke, at det er temmelig usundt at sidde i en sofa i så mange timer foran en skærm. Ja, sofaen, det bedste sted i hjemmet, men det her, gaming slider vist på kroppen, hvis man ikke sidder fornuftigt. Og drengen, han har vel også lektier, der skal laves, det sker vel også foran computeren. Har han en fornuftig kontorstol?
En dag, da vi spiste sammen, min nabo og jeg, talte vi lidt om det her med at spille i flere timer foran skærmen. Jeg spurgte ham, om han ikke fik ondt i ryggen af at sidde bøjet sammen med den der controller i hænderne. Det svarede han hurtigt nej til.

En god gamerstol

Jeg fortalte ham, at jeg har problemer med min ryg, fordi jeg selv sidder ved en skærm i mange timer på arbejdet. Men jeg har en god kontorstol, som er rigtig smart. Den ligner sådan et racersæde i en bil. Og den støtter godt, både i lænden og ryggen. En rigtig gamerstol. Armlænene kan justeres, og sædet kan hæves og sænkes. Så jeg har ikke nogen grund til at beklage mig. Det har også hjulpet på rygproblemerne, efter jeg fik kontorstolen.
Min nabo kiggede lidt surt på mig, som om jeg ville belære ham. Det ville jeg sådan set, men det kunne jeg jo ikke lige fortælle ham.
Han, min nabo, er en meget klog mand, så ligegyldigt hvilket argument jeg ville hive frem, så ville han på sin manipulerende vis kunne fortælle mig, hvorfor han ikke har brug for en gamerstol eller en almindelig kontorstol. Så jeg sagde til ham, at jeg bare beskrev min egen erfaring.

Nu er det bare sådan, at jeg er lidt klogere, end han tror, jeg er. Så jeg snakkede videre om alt muligt andet vel vidende, at jeg har plantet en idé hos ham. Vi havde en hyggelig middag sammen.
Og ganske rigtigt, efter et par dage bankede han på min dør. Han stod med sine bilnøgler i hånden og spurgte mig, om jeg ville med ham på indkøb. ”Hvad skal vi købe?” Vi skal se på gamerstole, eller kontorstole, som du kalder dem. Jeg vil have en smart en.
”Ok, ja, det vil jeg gerne.” Jeg syntes ikke, at jeg ligesom kunne efterlade ham der helt alene med den opgave. ”Giv mig 10 minutter, så kan vi køre.”

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *