Her er værktøjet til gymnasieeleven

12. oktober 2018 By Admin

Her er værktøjet til gymnasieeleven

Som gymnasieelev skal man have mange kasketter på, når man både skal jonglere med det sociale liv og samtidig opretholde en fornuftig faglig indsats, så man slutter med en pæn eksamen.

Det kan dog være en større udfordring for mange unge at skabe den rigtige balance. Det er særligt de mange lektier og afleveringer der skal laves, der kan være en hindring for at skabe et balanceret liv, hvor der både er plads til familie, venner og fritidsaktiviteter ved siden af gymnasiet.

Derfor har tre unge iværksætter stiftet virksomheden Inspo, der har til formål at hjælpe gymnasieelever videre med den aflevering de sidder og kæmper med. Hjemmesiden fungerer således:

Du søger på den aflevering, som du sidder med. Når du har fundet den færdige version på Inspo, kan du se hvilken karakter som opgaven har fået. På den måde kan du vurdere, om det er noget du vil downloade. Når du har besluttet dig, at du vil downloade den færdig opgave, skal du blot bidrage med din egen opgave, før du kan få adgang til opgaven.

Det vil sige, at selve ”betalingen” fungerer som en slags byttesystem, hvor du selv skal bidrage til fællesskabet, før du kan få adgang til det materiale du søger. Her skiller Inspo sig markant ud fra andre konkurrenter, hvor man skal betale penge, hvis man vil få adgang til deres kartotek af opgaver.

Når du har fået fat i den fulde udgave af den opgave du sidder med, kan du bruge opgaven som en slags inspiration, hvor du kan blive klogere på, hvordan stilen, sproget og opbygningen skal være, for at opnå en fornuftig karakter. Du kan også blive inspireret til, hvilke vinkler og fokussområder du kan fokusere på, når du læser et af de færdige eksempler på siden.

Selve hjemmesiden er opbygget således, at alle opgaverne er inddelt under det fag, som afleveringen er skrevet i. Udover det kan man bruge den smart søgefunktion, hvis man hurtigt vil finde en bestemt opgave. Designet er simpelt og stilrent, hvor kun de nødvendige detaljer er bibeholdt.

Udover afleveringer kan du også finde et bredt udvalg af noter. Alt fra generelle fagnoter til mere specialiseret emnenoter. Noterne er oplagte at bruge, når du sidder i undervisningen og vil score et par billige point hos læreren.

Men hvad med snyd og plagiat, tænker du måske. Her tilføjer en af stifterne:

”Inspo er skabt for at vidensdele og inspirere andre gymnasielever med at komme videre med deres aflevering. Inspo er ikke skabt med det formål at hjælpe folk med at snyde. Alle de opgaver vi har i vores database er allerede afleveret før, derfor vil gymnasiernes plagiatsystem slå alarm, hvis der bliver kopieret fra en af vores opgaver. På længere sigt er planen, at alle gymnasier og gymnasielærer har gratis adgang til vores opgaver og noter”.

På nuværende tidspunkt kan du kun finde elevopgaver og noter, men på sigt skal det være muligt at finde alt for hjælpemidler til guides om, hvordan man løser specifikke opgaver.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *