Sådan vælger du den rigtige seng!

29. oktober 2018 By Admin

Sådan vælger du den rigtige seng!

Det kan være en jungle at navigere gennem de mange forskellige typer senge, der i dag tilbydes hos et hav af forhandlere. Nogle forhandlere bruger de ene termer fremfor de andre, og ofte kan det være svært overhovedet at vurdere, om den givne seng har de egenskaber, man er ude efter.

Derfor har vi forsøgt at koge nogle af de vigtigste faktorer ned i denne guide. Forhåbentlig går du herfra med et lidt bedre overblik over, hvad der er vigtigt, når du skal investere i den helt rigtige seng.

En seng er en vigtig investering i dit liv

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at man helst ikke må gå på kompromis med sin seng. Ofte holder en seng i rigtigt mange år, og derudover skal man have in mente, at man bruger omtrent 30% af ens liv i sengen. Derfor bør man som udgangspunkt ikke gå på kompromis, da det har en stor indflydelse på ens hverdag.

Får man ikke en ordentlig nats søvn, så kan kroppen mærke det lige med det samme. Det går ud over din koncentrationsevne samt dit effektivitetsniveau, hvilket ingen ønsker.

Beslut dig for hvor hård madrassen skal være

Noget af det vigtigste ved en seng, er som sådan ikke selve stellet – det er derimod hårdheden af madrassen. Mange tror nemlig fejlagtigt, at “den bedste seng” skal være så blød som muligt. Det er dog ikke sagen. Ofte er det nemlig sådan, at senge gerne skal være til den lidt hårdere side, for at kroppen får bedst muligt støtte i nattetimerne. Derudover kan for blød en seng faktisk virke hæmmende for en god nats søvn.

Når du derfor skal investere i en ny seng, så anbefaler vi, at du tager ud i den lokale sengehandler og tager en snak med eksperten i butikken. Hermed ikke sagt, at du skal købe sengen i butikken, men det kan derimod give dig en rigtig god idé om, hvad slags madras du skal gå efter.

Derudover er det vigtigt at have in mente, at sengen naturligvis skal passe til din højde. Er du meget høj, så siger det sig selv, at du får brug for en seng, som er længere end normen.

Hvor høj skal din seng være?

Mange helliger sig til, at sengen skal være så høj som mulig. Andre mener derimod, at den bedste søvn kommer sig af at være i nær kontakt med jorden, og derfor skal sengen være så lav som muligt.

Vi kan desværre ikke stille et regelsæt op for, hvad der er bedst for dig. Et godt huske-tip er dog, at du ikke har mulighed for at gemme bedrollers væk under sengen, hvis selve stellet er for lavt nede mod jorden.

Der findes et hav af artikler, som online beskriver fordele og ulemper ved højden af sengene. I sidste ende handler det dog om at beslutte sig for en af delene og se, hvad der fungerer bedst for dig. Ofte har du mulighed for at returnere sengen indenfor et givent tidsinterval, hvis du ikke mener, at den lever op til dine forventninger.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *