Konflikter løses med kommunikation

21. april 2022 By Eskild Strudsberg

Konflikter løses med kommunikation

Der findes mange kurser, der kan hjælpe dig til at håndtere konflikter eller til at blive bedre til at kunne fremlægge et budskab eller viden, du har. Men du skal altså være lidt opmærksom på, at mange kurser ikke altid lever op til dine forventninger. Der findes kurser, der giver dig viden om særlige fokusområder inden for konflikthåndtering eller præsentationsteknik. Og det er måske ikke lige det fokusområde, du gerne vil lære mere om. Derfor er det altid en god idé at læse beskrivelsen af kursets indhold grundigt. Men det er altså også en god idé, at du selv gør dig helt klar over, hvad det egentlig er du gerne, vil lære eller vide mere om.

Det at præsentere et budskab

Du vil måske gerne på et kursus i præsentationsteknik, fordi du har læst, at de tilbyder dig nye instrumenter og ny viden om, hvordan du bedst kan udnytte PowerPoint. Men du har allerede stor viden om PowerPoint. Så hvad skal du bruge sådan et kursus til? Du vil jo i virkeligheden blive bedre til at strukturere dine præsentationer godt. På en måde, som bevirker, at dine tilhørere bedre forstår, hvad det er, du fortæller dem. Det er nemlig der, dit problem ligger: Du springer lidt frem og tilbage, i alt det indhold, du gerne vil dele med tilhørerne – og det forvirrer dem. Så lad være med at tage på et kursus, der mere handler om PowerPoint i praksis. Tag på et kursus, der handler om at få sat styr på alt det indhold, som skal ud til dem, du skal fremlægge for.

Lære kommunikation på professionelt niveau

Måske er det dit ønske at komme på et kursus i kommunikation og konflikthåndtering bare, fordi du gerne vil være hende, der får konflikterne til at forsvinde. Du har nemlig ikke kræfterne eller tiden til at lytte til de forskellige parter i konflikterne på arbejdspladsen. Du har derfor læst et eller andet sted om aktiv lytten som et godt instrument i håndtering af konflikter. Så det vil du gerne lære mere om. Men er det virkeligt et godt motiv for dig. Du er måske selv konfliktsky, og derfor vil du helst undgå dem. Og tror du virkeligt, at aktiv lytten er tilstrækkeligt til, at du kan undgå dem?

Kurser er gode

Et kursus i konflikthåndtering vil dog kunne hjælpe dig – også selvom du egentlig ikke vil ind i konflikter. Du vil fx lære noget om, hvordan du via aktiv lytten vil kunne trække de gode og dårlige argumenter fra begge parters side frem – og det kan være, at det er tilstrækkeligt for dig. Men du skal vide, at du givetvis vil blive draget ind i konflikten, hvis du trækker dig tilbage efter at have vist, hvad der er dårligt og godt fra begge parters siden – uden at følge op på det. Det kræver mod. Men det kan være, at det i virkeligheden er det, du skal fokusere på: Hvordan holder du fast på dine meninger uden at lade andre overtræde dine grænser for, hvad du vil være med til? Der findes kurser i konflikthåndtering, der fokuserer netop på det område. Andre kurser fokuserer på kropssprog eller formidlingsevner.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *